Home » Vakantietip
albelli fotoboek

Wat te doen met je BERG foto's?!

Je bent een fervente wandelaar en maakt daarbij graag de mooiste foto’s. Hoe lastig de klim ook is, je hebt je goede camera altijd bij je! Dan zul je het wel kennen dat je al snel met een hele berg wandelfoto’s op je computer zit. Er zitten prachtige beelden en mooie herinneringen bij, maar ja, eigenlijk zie je ze daarna vaak niet meer.

Hier hebben we vijf leuke ideeën voor je om je mooiste foto’s een plekje te geven waar je ze nog vaak kunt bewonderen. Van een prachtig fotoboek tot een mooie afdruk op canvas, zo zul je nog lang na kunnen genieten van je berg avonturen.

Maak een fotoboek

Een fotoboek kan heerlijk zijn om jouw vakantieverhalen met vrienden en familie te kunnen delen. Het is daarbij namelijk fijn om iets in handen te hebben, en door een goede selectie voorkom je ook een overdaad aan afbeeldingen. Het kost wellicht even wat moeite, maar met de digitale afdrukmogelijkheden die je tegenwoordig hebt, is het een stuk makkelijker geworden.

Voor het maken van een fotoboek heb je in principe twee opties. Je kunt ervoor kiezen de foto’s die je in het boek wilt hebben los af te drukken. Je plakt ze vervolgens in een leeg fotoalbum, op de volgorde die jij wilt, eventueel met andere souvenirs ertussen (denk aan treinkaartjes, entreetickets voor het nationale park, etc.).

Je kunt er ook voor kiezen om online een fotoboek samen te stellen en dat dan compleet thuis te laten sturen. Het leuke aan deze optie is dat je veel mogelijkheden hebt voor verschillende layouts voor je foto’s. Je kunt dat ene mooie vergezicht vanaf de berg bijvoorbeeld over twee pagina’s draperen, en die paar guitige selfies gezellig onder elkaar.

Creëer een wandcollage

Om jezelf op meer momenten te herinneren aan de prachtige wandelingen die je hebt gemaakt, kun je er ook voor kiezen de mooiste afbeeldingen in het groot aan je muur te hangen. Dit is veel persoonlijker dan een generiek stukje kunst natuurlijk, en iets wat je meerdere malen per dag ziet. Je kunt een mooie foto nemen, of een collage samenstellen van verschillende afbeeldingen die je samen ophangt.

Voor een foto als wanddecoratie heb je vaak de keuze uit verschillende materialen, zoals canvas, plexiglas, aluminium of forex voor een stevige print, of simpelweg een papieren poster laten drukken. Elk materiaal heeft net een andere look, dus kijk welke het beste in jouw huis past. We raden aan om meerdere foto’s voor de wand te laten afdrukken, en deze om de zoveel tijd te vervangen, voor steeds een frisse look aan je muur.

Ga voor fotobehang

Wil je helemaal een statement maken, en dat ene fantastische uitzicht van die wandeling in Zwitserland echt in huis halen, laat het dan op behang drukken. Een volle fotobehang-wand is helemaal hip, je creëert er een gevoel van ruimte mee in de kamer en het geeft een fijn gevoel telkens als je de foto ziet. Je waant je zo weer op die berg!

Het vergt natuurlijk even wat werk - om het behang goed op de muur te krijgen - maar dan heb je ook wat. Zorg voor een goede, schone achtergrond, haal de juiste materialen in huis en vraag wat vrienden om je te helpen. Je wilt de klus het liefste in een keer klaren, voor het beste resultaat. En dan kan het dromerig staren beginnen.

Stel een foto screensaver in

Werk je veel met de computer, maar heb je liever wandelschoenen aan en een backpack op je rug? Voed je wanderlust en zie je mooie reismomenten vaker voorbij komen met een foto-screensaver op je computer.

Het is makkelijk in te stellen, en telkens als je even pauze van je scherm hebt genomen kom je terug naar de mooie beelden van je wandelingen. Niemand die het je kwalijk neemt als je dan even wacht met het bewegen van de muis om weer verder te gaan.

Zet een digitaal fotolijstje neer

Wil je liever de hele tijd foto’s voorbij zien komen, haal ze dan van je scherm af en zet ze op een geheugenkaartje voor een digitaal fotolijstje. Helemaal van nu natuurlijk, en ideaal omdat je zo nooit verveeld raakt van de afbeeldingen. Je kunt verschillende mapjes samenstellen, of gewoon een bepaalde afbeelding even laten staan.

Leuk idee om zo’n lijstje op het toilet te hangen trouwens. Wanneer je mensen te gast hebt, zullen ze ongetwijfeld terugkomen van het kleine kamertje met de vraag waar die ene foto nou genomen was. Zorg wel dat je een goede selectie maakt hiervoor trouwens en zorg dat alle foto’s zowel kinder- als schoonouder-proof zijn.

Foto’s hebben van je vakantie is leuk, maar leuker is natuurlijk om ze ook af en toe nog te zien! Neem er dus een keer de tijd voor, en stel dat fotoboek samen, of bestel die ene print. Zo geniet je nog veel langer na van je prachtige wandelavonturen.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?