wandelroute montana

Nieuwe wandelroute in Zwitserland

In de regio Crans-Montana in het Zwitserse kanton Wallis is een nieuwe wandelroute geopend. De nieuwe route Chemin des Contrées loopt van Mollens naar Icogne door een ruig en afwisselend gebied.

De nieuwe route Chemin des Contrées is écht nieuw. Een aantal gebieden waar de nieuwe route doorheen loopt, zoals het bos van Chertines en de kloof van Boup, waren tot voor kort niet of nauwelijks toegankelijk. En dat betekent dus dat je door een nog ongerepte omgeving wandelt, waar je kan genieten van prachtige uitzichten, beschutte bossen en de kloof van Boup, die het resultaat is van terugtrekkende gletsjers. Met andere woorden: tijdens de vijftien kilometer lange route kijk je je ogen uit.

Historisch erfgoed

Onderweg kom je ook langs een aantal dorpjes, waar je meteen wat historisch erfgoed mee krijgt. Een hoogtepuntje: de middeleeuwse parochiekerk van St-Maurice-de-Laques, die al eeuwenlang een belangrijk punt is voor gelovigen uit de hele regio.

Makkelijke route

Hoewel de route dus door tot voor kort ontoegankelijke gebieden loopt, is de route niet heel moeilijk en het aantal hoogtemeters is beperkt. Dat maakt meteen dat de route het grootste deel van het jaar toegankelijk is. Al met al geven de Zwitserse routemakers aan dat je meer dan vier uur over de route zal doen, maar omdat je aan het start- als eindpunt én onderweg meerdere haltes van het openbaar vervoer tegenkomt, kun je de tocht natuurlijk ook opdelen in korte tochtjes. 

Meer weten? Hier vind je een gedetailleerde routebeschrijving en een hoogteprofiel 

In Crans-Montana wordt hard gewerkt aan nieuwe routes voor wandelaars. Onlangs werd er ook een nieuwe hangbrug voor wandelaars geopend.

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer