Home » Vakantietip
kamperen in Duitsland

Zo maak je van je kampeervakantie in Duitsland een succes

Kamperen is hartstikke populair. En Duitsland is een prachtig land om in te kamperen. Toch is een kampeervakantie in Duitsland soms een beetje anders dan in Nederland. Met een paar handige tips wordt je vakantie een succes!

Duitsland is een écht kampeerland, dat bleek ook wel in 2019, toen Duitsland werd verkozen tot het beste kampeerland na een enquête onder 30.000 gebruikers van een reisplatform. Wie Duitsland een beetje kent weet dat het land ontzettend gevarieerd is en datzelfde geldt daardoor ook voor de campings in Duitsland. Sommige campings zijn eenvoudig, klein en dicht bij de natuur, anderen groots en van alle gemakken voorzien en alles wat daartussen zit.

Goed zoeken naar kleine campings

Duitsland stond vaak bekend als een land waar je vooral grote campings geschikt voor campers en caravans kon vinden. Sommige campings bestaan zelfs grotendeels uit vaste plaatsen. Zeker als je wandelend of fietsend op doortocht bent, kan het zijn dat je daardoor even goed moet zoeken naar campings met een echt trekkersveld. Maar die zijn er wel en zoals gezegd, ze zijn er steeds meer. Als je een plekje zoekt om te kamperen in Duitsland vanaf Vacanselect, heb je de keuze uit een breed scala aan campings waar altijd wel een camping tussen zit die bij jou en je vakantieplannen past.

Doorreiscampings

Wat we in Nederland dan weer niet kennen, maar in Duitsland wel bekend is: doorreiscampings! Dit zijn campings in de buurt van belangrijke vakantieroutes. Vanaf de snelweg ben je er zo, je zet je tent of caravan op en de dag erna zit je met hetzelfde gemak weer op de weg. Handig voor wie op weg is naar de Alpen, maar het hele eind niet in één ruk wil doorrijden.

Waar ligt je camping?

Zeker als je vooral in Nederland kampeert is het goed om even te kijken op wat voor ondergrond je staat. In Nederland sta je bijna altijd op een grasveld, maar in Duitsland kan het zijn dat er vlak onder de grasmat al een rotsige ondergrond zit, bijvoorbeeld als je in de bergen bent. En je tentharingen kunnen niet altijd tegen die stenen. En slaap je op de grond op een dun matje? Misschien wil je dan een extra matje meenemen, want die stenen zijn ook hard!

Neem contant geld mee

Of het nou gaat om de broodjes in de campingwinkel of het afrekenen van je hele verblijf, de Duitsers doen nog veel meer met contant geld dan wij. Sterker nog, hou er rekening mee dat je soms alleen maar met contant geld kan betalen. Neem dus altijd wat contant geld mee!

Bereid ook je verblijf buiten de camping voor

In Duitsland is veel te zien en te doen. Maar soms moet je die tripjes naar de stadjes en dorpjes in de omgeving wel even voorbereiden. In veel Duitse steden heb je een milieusticker voor je auto nodig. Die moet je ruim van te voren even aanvragen. Heb je al zo’n sticker op je auto zitten? Dan heb je meestal geen nieuwe sticker nodig.

 

 

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past