Johannishütte Oostenrijk

Bergtocht vanaf de Johannishütte (2121 m) in het Virgental,Oost Tirol

Duur: 

7,5 uur

Startplaats: 

Johannishütte

Vertrekpunt: Johannishütte, bereikbaar met de Venediger Taxi vanuit Prägraten of Hinterbichl, info@huettentaxi.at, tel. +43(0)48775369
Eindpunt: Prägraten of overnachting in de Eisseehütte.

Duur en hoogteverschil: 7½ uur, 810 m stijgen en 1620 m dalen (hele traject). Alleen Johannishütte–Eisseehütte: 5 uur, 810 m stijgen en 420 m dalen.

Karakter: goed gemarkeerde klim langs groene hellingen en hogerop door rotsachtig terrein naar de Zopetscharte (2958 m). Steile afdaling (kabels) door rots en puin (vaak sneeuwvelden) met het prachtige Timmeltal aan de voeten. Vanaf de Eisseehütte loop je ontspannen door de weiden naar beneden. Vereisten: tredvast zijn en geen hoogtevrees hebben.

Varianten:

  • Over de Sajatscharte (2750 m, 1 uur extra). Vlak voor en na de pas zijn de korte klauterpassages (kabels) met grotere kinderen prima te doen. De pas is soms wegens steenslag gesloten: informeer van te voren in de hut. Via de Sajathütte over goed pad naar de Eisseehütte.
  • Naar het Wallhorntörl (3045 m) en terug: 3½ uur, 510 m stijgen en dalen extra. Overnachten in de Eisseehütte en ’s ochtends omhoog. Weergaloos uitzicht op het gletsjerplateau van de Großvenediger.
Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.