Wandelroute Mont Rebei

De Mont-rebei Kloof in Catalonië-Spanje

Duur: 

3,5 uur

Startplaats: 

Corçà

De Congost de Mont-rebei route is erg bijzonder. De indrukwekkende inkeping die de rivier Noguera Ribagorçana in de berg Montsec heeft gemaakt, bestaat uit twee tegenoverstaande stenen muren in Catalonië en Aragón. De wandelroute wordt gevormd door een smal pad in de rots zelf. Een paar meter lager is het oude pad nog steeds te zien, mits het water in het reservoir niet te hoog staat.

Deze route begint bij het dorpje Corçà (7 km buiten Àger). Vanaf hier loopt er een geplaveid pad naar de (Romaanse) hermitage van de Mare de Déu van La Pertusa.

Wandelaars kunnen hun auto bij de parkeerplaats van La Pertusa kwijt en beginnen de route te voet langs de Font de la Pardina bronnen en de ruïnes van de oude boerderij. Na een steile afdaling (ongeveer 1 uur en 40 minuten na vertrek) komen ze aan bij de Mas de Carlets wacthuis en de bijbehorende eeuwenoude eiken. Hierna leidt de route omhoog naar de Portell del Montsec waar men een prachtig uitzicht heeft over het Canelles reservoir, de muren van Aragón aan de linkerzijde en de muren van Catalonië aan de rechterzijde, die boven de doorgang uittorenen. Wandelaars komen eerst bij de loopbrug tussen Catalonië en Aragón, alvorens aan te komen bij de Congost de Mont-rebei kloof.

Kort hierna komen wandelaars bij het nauwe pad dat in de wand van de Mont-rebei kloof is uitgehouwen. Om terug te keren moet simpelweg dezelfde route gevolgd worden in de tegenovergestelde richting.

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)