Wandelroute Gosol

Naar de Cap de la Gallina Pelada (2320m) in Catalonië

Duur: 

4 uur

Startplaats: 

parkeerplaats tussen Plata de la Vila en de Coll de Pradell (c. 1750m)

Neem de auto (of een van de regionale taxi’s) naar de parkeerplaats op de weg naar de Coll de Pradell. De parkeerplaats is duidelijk herkenbaar en er staan borden die het begin van de wandeling aangeven naar de Refugo Delgado Úbeda. Het pad gaat direct omhoog door het bos. Boven de begroeiïng opent zich een prachtig uitzicht naar het noorden, richting de Pedraforca.

In het zuiden, boven de wandelaar, is de graat van de Serra d’Ensija te zien. De Cap de Gallina Pelada is de hoogste verheffing hiervan. Boven het bos verdwijnt het pad af en toe en is het noodzakelijk goed zicht te hebben. Hou bij twijfel rechts omhoog aan, richting de graat. De Refugo Delgado Úbeda ligt juist onder de graat op een prachtige plek. De hut opent naar believen van de waard en is slechts zelden open; informeer bij het bureau voor toerisme in Gósol of Saldes.

Wanneer eenmaal de graat bereikt is, neemt de steilte af en over de glooiende bergrug bereikt men eerst de hut, en daarachter de top. Vanaf de top opent zich ook het uitzicht naar het zuiden, waar de zaagtand van Montserrat zich openbaart. Wie geluk heeft, kan hier gieren zien cirkelen, die gebruik maken van de thermiek achter de graat, waar de Serra zeer steil naar beneden afloopt. Zelfde weg terug. Neem genoeg water mee; bij warm weer is er geen beschutting als je eenmaal boven het bos bent.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling