fot M van Hattem

Wandelen naar de Trischübel (2000 m)

Duur: 

5 uur

Startplaats: 

Wimbachgrieshütte

Vertrekpunt: Wimbachgrieshütte (1326 m). Parkeren in Rehwinkel, parkeerplaats Wimbachklamm.
Eindpunt: Schönau am Königssee (620 m). Let op de afvaart van de laatste boot bij St. Bartholomä!
Duur en hoogteverschil: 5 uur, 700 m stijgen en 1400 m dalen.

Karakter: alpine wandeling door een zeer afwisselend landschap, enige tredzekerheid strekt tot aanbeveling. Overnachting in de hut en tot slot een boottocht over de Königssee.

Tocht: Wimbachdal uitlopen (3 uur, 700 m stijgen) naar de Wimbachgrieshütte en daar overnachten. De volgende ochtend langzaam stijgend het goed aangegeven pad naar Trischübel volgen. Achter de wandelaar opent zich een mooi uitzicht over de bijzondere zand- en gruisvlakte van Auf dem Gries. Bergen als de Grosse Hundstod (2593 m) domineren met hun kale, uit dolomiet en kalk bestaande hellingen het ruige landschap.

Het pad wordt af en toe wat smal en loopt steil langs de wand. Eenmaal bijna boven op de pas kom je op de eigenlijke Trischübel. Lagerop wordt het landschap gedomineerd door gras en struiken; bij nat weer is het daar oppassen geblazen. De Sigeretplatte is voorzien van een goed aangelegd en gezekerd pad met enkele kleine passages met haken. Langzaam komt de Königssee in beeld. Het is nog even doorpakken naar St. Bartholomä, waar een leuke bootreis wacht. Maar let op: de laatste boten vertrekken rond vijf en zes uur in de namiddag en in St. Bartholomä is helaas geen overnachting mogelijk!

Alternatief: beginnen in Schönau am Königssee, de boot naar St. Bartholomä nemen en vandaar omhoog wandelen. Dat is zeer inspannend, maar heeft als voordeel dat na de overnachting in de Wimbachgrieshütte ontspannen kan worden afgedaald.
 

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m12!1m3!1d30463.744505580922..."width="619"height="250"frameborder="0"style="border:0" allowfullscreen></iframe>

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)