Wandelroute door de Karwendel

Wandelen over geurige bergweiden in Alpenwelt Karwendel

Duur: 

12,2 km

Startplaats: 

Wallgau

In Wallgau start de route bij het Haus des Gastes en volgt deze de Otterwangerweg naar de idyllische kapel Maria Rast. Hier komt ook de Jacobsweg langs. Gun uzelf een korte pauze bij de kapel.

De wandeling gaat verder via de Hochstraße door de alpenweiden naar de Goasalm. In de ijstijd zijn in Alpenwelt Karwendel unieke weiden vol bulten ontstaan. Nadat de laatste gletsjer gesmolten was, ontwikkelden zich op de kalkrijke ondergrond duizenden heuveltjes. Deze heuvels bestaan nog altijd en zijn vanaf het wandelpad te zien.

© Alpenwelt Karwendel/ Maximilian Ziegler

Bloemrijke almen

Als de laatste sneeuw in de lente is verdwenen, zijn de almen paars-wit gekleurd. De weidegronden, waarop geiten en schapen grazen, vormen een uitstekende voedingsbodem voor krokussen, gentiaan en ontelbare alpenkruiden. Hier groeien meer dan tweehonderd soorten planten. Daarom zijn de heuvels beschermd natuurgebied en is wandelen alleen op de paden toegestaan.

Te midden van de weiden ligt het Berggasthof Goasalm. Hier kunt u een traditionele broodmaaltijd met regionale lekkernijen eten. Door het uitzicht op de bergen en de frisse berglucht smaakt de lunch extra lekker! Leuk: de kids kunnen even een kijkje bij de geiten nemen.

Wandelroute door de Karwendel

360°-panorama-uitzicht

Bij de Goasalm geniet u van een prachtig 360°-panorama-uitzicht op het Wetterstein-, Soiern-, Ester- en Karwendelgebergte. Na de maaltijd kan verder gewandeld worden over het vaak in de zon gelegen hoge pad langs de Schmalensee via de Gröblalm naar de historische dorpskern van Mittenwald. Wie wil, kan vlak voor het centrum nog het Alpengasthof Gröblalm bezoeken. Hier worden zelfgebakken taart en borrels geserveerd. Heerlijk na een lange tocht! De wandeling door de weiden is ook voor gezinnen met kinderen goed te doen.

Wegnummer 400 en daarna 839 volgen.

Speciale tips

Berggasthof Goasalm met zelfgemaakte producten van geitenmelk (zomers zelfs geitenmelkijs) en boerderijwinkel & de traditionele Alpengasthof Gröblalm met zelfgemaakte luchtige roomsoezen en zelfgebrande schnaps.

Meer informatie? Bezoek germany.travel/actief.

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling