Wandelroute Dolomiti Paganella

Wandelroute Dolomiti Paganella

Duur: 

Gemiddeld 8 - 9 uur

Startplaats: 

Molveno

Het dorpje Molveno aan de voet van de Brenta Dolomieten in Trentino is ook bekend van het diepblauwe Lago di Molveno, met regelmaat tot het mooiste meer van Italië verkozen.

Door de combinatie van de Dolomieten en een meer is het hier goed vertoeven en bovendien is deze streek, Dolomiti Paganella, eenvoudig en snel vanaf de Brenner Autobaan te bereiken.

Een wandeltocht in dit gebied die we een klassieker mogen noemen, is die naar de grootste berghut van de Brenta; Rifugio Pedrotti. Gezien de lengte en de hoogtemeters is een goed uithoudingsvermogen en enige wandelervaring wel van belang, verder zijn er geen grote moeilijkheden tijdens de route. 

Het advies is om de route te starten met de kabelbaan vanuit Molveno tot aan Pradel, vanaf daar volg je route 340 die als een soort vals plat naar de berghut Rifugio Croz dell'Altissimo gaat met onderweg regelmatig nog een fraai uitzicht op het Molvenomeer. Vanaf hier wandel je vrij vlot omhoog naar Rifugio Selvata en tijdens dit stuk is het soms wel opletten aangezien het pad op een paar punten enigszins vrij boven het dal ligt.

Vanaf berghut Selvata volg je route 319 naar Rifugio Pedrotti. Een lange klim maar wel een met adembenemende panorama’s. Als je nog genoeg kracht hebt, kun je bij de hut aangekomen nog door tot Bocca di Brenta om zelfs de Presanella te zien liggen.

Omlaag verloopt de route via hetzelfde pad tot Rifugio Selvata waarna je via een steil pad en vervolgens het bospad door Valle delle Seghe richting Molveno wandelt. 

Samengevat

  • Lengte: 16,8 km
  • Hoogtemeters / 1621 omhoog
  • Hoogtemeters \ 2145 omlaag
Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt