Bernina-Alpen

Bernina-Alpen

De Bernina Express bij Pontresina
Nieuws - 30 mrt 2012

In Google Streetview is vanaf nu een spoortraject opgenomen.

Val di Mello. Foto Sebastiano Rametta
Reportage - 26 mei 2011

Het Val di Mello ligt aan de zuidkant van het Bergellmassief tussen Italië en Zwitserland. De plek is vooral een begrip onder sportklimmers.

Reisverhaal - 5 apr 2011

Zondag een week geleden zijn wij (Hans, Jan, Jordi en ik) in Italië aan gekomen, vervolgens hebben wij diverse inlooptochten gemaakt en een topje Pix Trovat 3145 m op hoogte beklommen (gelopen). Met een rusdag ertussen zijn wij eergisteren gestart met onze “Tour de Bernina”. Vanaf de camping met de auto naar het station Morteratsch, vervolgens bepakt en bezakt, lopen wij naar de Bovalhut.

Reisverhaal - 4 apr 2011

Vrijdag 13 juli, een uitermate goed begin om de “Bernina tour” te beginnen. Lekker dom dat ik er nu pas bij het schrijven achter kom dat het VRIJDAG DE 13e was! ‘s Morgens gaat mijn wekker af: het valt mee, nog niet extreem vroeg. Het is nog stil bij de buren. Spullen pakken en een rondje toiletgebouw doen, en dan bij de auto verzamelen. Half zes vertrekken wij.

Reisverhaal - 21 mrt 2011

Tegen vijven rijden wij de Camping Acquafraggia in Piuro op, even een paar kilometer verder van Chiavenna Italië. Onze bergsportvakantie 2007 is begonnen. Onderweg weinig file of druk snelweg verkeer gehad. Wel 5 kilometer vanaf de Splügenpass, voor Chiavenna een langdurige file in verband met wegwerkzaamheden. Net over de grens van Zwitserland in Italië of andersom hoe je het ook bekijkt.

Abonneren op Bernina-Alpen