Home » Blogs

Klein Tibet in het Zillertal

19 juli, 2017 - 10:00 - Redactie

Middenin het Oostenrijkse Zillertal vind je een klein stukje Tibetaanse hoogvlakte. Een bijzondere plek in de Zillergrund, het meest oostelijke zijdal, dat gemakkelijk met de bus vanuit Mayrhofen te bereiken is. Het Zillergrund is bekend om het stuwmeer, de natuur en  vooral om het bijzondere Klein Tibet. Vanuit Mayrhofen rijdt een regelmatige busdienst naar het stuwmeer in het Zillergrunddal. 

Het stuwmeer in de Zillergrund

De bus vanuit Mayrhofen rijdt tot het stuwmeer, maar je kan al eerder uitstappen, op de Bärenbadalm bijvoorbeeld. Daarna kun je het laatste stuk wandelen. Het stuwmeer en de dam zijn al attracties op zich. Aan de hoge damwand kun je klettersteigers zien bungelen, want er loopt een klettersteigroute over de dam. Maar de watervlakte aan de andere kant van de grote muur is ook een uitzicht dat je niet mag missen. Het meer heeft alle kleuren blauw die je je kunt bedenken. Maar voor je daar bent, moet je nog wel een donkere tunnel door. Neem je zaklamp mee!

Naar Klein Tibet

Vanaf het meer loopt de weg verder naar Klein Tibet. Vanaf de weg heb je nog eens een mooi uitzicht op het meer onder je. Zo zou je je Tibet voor kunnen stellen. Ware het niet dat er om de honderd meter een rustmogelijkheid is. En dit zijn niet zomaar rustmogelijkheden, maar mooie houten bankjes, met daarbij borden waarop gezegden staan.

Hoe verder je de weg volgt, hoe meer het landschap je aan Tibet doet denken. Zeker als de kleurige gebedsvlaggetjes opdoemen. Grote houten letters vertellen je dat je in Klein Tibet bent. Tibetaanse gebedsmolens maken het plaatje compleet. Een stukje verderop ben je op de Hohenaualm, het centrum van Klein Tibet.  

De Hohenaualm

De Hohenaualm is versierd met traditionele geweien en melkbussen, maar ook met Tibetaanse gebedsvlaggen. Hier kun je van een lekkere Brettljause genieten, terwijl je van de rust en het uitzicht in het Zillergrund geniet. Een prima manier om op te laden voor de tocht naar huis.

De wandelroute naar Klein Tibet in het kort

Vanaf de bushalte bij de stuwdam in het Zillergrund is het ongeveer een uur lopen. Het pad is goed begaanbaar, maar de tunnel is slecht verlicht. De lengte van de route is ongeveer 3.5 kilometer. Geniet onderweg van het uitzicht en het landschap dat aan Tibet doet denken. De alm is open van juni tot oktober, zolang er geen sneeuw ligt. 

Interactieve kaart van Mayrhofen ​

Foto's: TVB Mayrhofen © Elisabeth Kröll

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past