Home » Blogs
Skigebied Turracher Höhe

Skiën als een VIP op de Turracher Höhe

15 februari, 2018 - 10:00 - Redactie

Altijd al eens een butler willen hebben tijdens je skivakantie? Ga dan eens skiën in het skigebied Turracher Höhe. Daar wordt je namelijk door de pistenbutler flink in de watten gelegd.

De Turracher Höhe is een klein maar fijn skigebied op de grens van Stiermarken en Karinthië in Oostenrijk. De pistes liggen hoog tussen de grootste dennenbossen van Europa en zijn goed verzekerd van een flink pak sneeuw. Om je vakantie nog eens extra luxer te maken, kom je tijdens je tochten op de pistes een pistenbutler tegen.

Lekkernijen van de Pistenbutler

De pistenbutler helpt je om je skivakantie op de Turracher Höhe zo aangenaam mogelijk te maken. Al veertien jaar lang skiën deze butlers de pistes op en af om gasten op de piste van een glaasje prosecco te voorzien en ze de weg te wijzen naar gelegenheden om lekker te eten. De butler denkt ook aan de kinderen, want voor hen heeft de pistenbutler allerlei lekkernijen klaarstaan.Skigebied Turracher Höhe

Gemak van de pistenbutler

De pistenbutlers organiseren ook allerlei activiteiten in het skigebied. Als je overnacht in een van de deelnemende accommodaties, kan je gratis mee met winterwandelen of sneeuwschoenwandelen. Vroege vogels gaan mee voor een skitocht in de vroege ochtend met ontbijt, of wat later op de dag kan je genieten met de 'Genusssafari'. Je gaat dan al skiënd langs verschillende berghutten, waar je bijzondere hapjes kunt proeven.

Met de Seetaxi naar de overkant

Het skigebied Turracher Höhe wordt door de Turracher See in tweeën gedeeld. Maar dat betekent niet dat je met allerlei moeilijke omwegen van het ene deel naar het andere deel moet. Aan de oever staat de speciale ‘Seetaxi’ voor je klaar. Hou je ski’s aan, grijp de stang achter de Seetaxi stevig vast, en je glijdt zo naar de overkant van het meer.

 Meer weten over een skivakantie in het skigebied Turracher Höhe? Kijk op de website van skigebied Turracher Höhe 

 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt