Corona en jouw bergvakantie

Kunnen we ondanks de coronacrisis op bergvakantie? Waar mogen we heen, wat kan wel en wat kan niet? Op deze pagina vind je antwoorden op je vragen.

Door de coronacrisis is alles anders. Kunnen we nog op bergvakantie? Welke landen zijn veilig en welke niet? Wat moet je weten over de specifieke maatregelen in Alpenlanden als Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk? Zijn de berghutten open? Geldt de anderhalve meter-maatregel ook tijdens het bergwandelen? Hoe zit het met het openbaar vervoer? Op welke plekken zijn mondkapjes verplicht? Op deze en nog veel meer vragen geven wij je een antwoord.

informatie voor bergwandelaars corona

Algemene tips voor een bergvakantie in corona-tijd

Kunnen we onbezorgd op vakantie? De coronacrisis zorgt ervoor dat we onze vakantie in het buitenland extra goed moeten voorbereiden. Denk aan de volgende algemene tips:

  • Plan je vakantie flexibel. De situatie kan snel veranderen. Zorg er dus voor dat je op alles voorbereid bent en dat je je plannen snel en makkelijk kan aanpassen. Ook als je al op vakantie bent.
  • Overleg goed met de huttenwaard, je reisorganisatie, het hotel of de camping waar je geboekt hebt, wat de mogelijkheden zijn als de situatie plots verandert.
  • Hou voor vertrek het nieuws goed in de gaten.
  • Lees je goed in. Wat zijn de regels op de plek waar je op vakantie gaat? Die zijn namelijk per land verschillend. Zo moet je in het ene land twee meter afstand houden, en is in het andere land een meter genoeg. Informeer hier ook over bij lokale toeristenbureau’s.
  • Op veel plekken zijn mondkapjes verplicht. Stop die dus sowieso in je rugzak!
  • Heb je klachten? Blijf dan thuis.

Informatie voor bergwandelaars corona

Waar kun je naartoe?

Om de uitbraak van het virus zo klein mogelijk te houden, hebben veel landen besloten het grensverkeer te beperken. Maandenlang was reizen binnen Europa alleen mogelijk als je een speciale reden had. Inmiddels zijn de meeste grenzen open. In welke landen ben je welkom?

Hier vertellen we meer over de reisadviezen 

 

Bergwandelen corona

Ook tijdens onze wandelingen moeten erop letten dat we het virus niet helpen verspreiden. Maar hoe? De Deutscher Alpenverein geeft alvast wat tips.

Kabelbanen en corona

Overal in de Alpen zoeven talloze bergwandelaars elke dag in gondels omhoog. Maar met een flinke groep mensen in een gondel, kan dat wel tijdens de coronacrisis?

berghutten corona

Hoe wekt dat een berghut? De Duitse- en Oostenrijkse Alpenverenigingen hebben een aantal regels voor hutten én gasten opgesteld.
 

Thuisblijven?

Natuurlijk kan het zijn dat je liever thuisblijft. Omdat het zoveel gedoe is, omdat jouw vakantieperiode al in het water is gevallen door de crisis. Waarom je ook thuis blijft, we hebben een aantal tips voor thuisblijvers, want ook als je thuis blijft, kun je van de bergen blijven genieten! 

Lees meer

Wandelingen in eigen land

Vind je die coronamaatregelen te veel gedoe en blijf je liever in eigen land deze zomer? Wist je dat je in Nederland ook kunt bergwandelen? In een recente editie van ons zusterblad Wandelmagazine belichten we de 12 mooiste bergwandelingen van ons land, een in elke provincie. Het nummer kun je hier nabestellen!