kabelbanen corona

Kabelbanen en corona - hoe gaat dat?

Kabelbanen en de bergen zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Overal in de Alpen zoeven talloze bergwandelaars elke dag in gondels omhoog. Maar met een flinke groep mensen in een gondel, kan dat wel tijdens de coronacrisis?

Zoals veel andere openbaarvervoerdiensten gingen de kabelbanen in de Alpen op veel plekken dicht, maar inmiddels draaien de meeste kabelbanen weer. Op de meeste plekken kan je dus weer met de kabelbaan naar boven en beneden. Wat kun je bij de kabelbanen verwachten?

Afstand houden

Overal gelden rondom afstand houden tot mensen die niet bij jouw gezin horen. Hoe groot die afstand precies is, is vaak per land of regio verschillend, maar ga er vanuit dat dat minimaal één meter moet zijn, maar op veel plekken ook twee meter.

kabelbanen corona

Langere wachttijd

Door die regels rondom afstand houden, passen er minder mensen in een gondel. Het zou dus kunnen gebeuren dat je iets langer moet wachten dan normaal, voordat je mee kan. Veel kabelbanen zetten extra gondels in, maar bij flinke drukte kan het even wachten zijn.

Mondkapjes mee

Wie mee wil met de kabelbaan, zal op de meeste plekken een mond-neuskapje mee moeten nemen. En dat mondkapje moet onderweg natuurlijk wel gewoon op blijven. Even je mondkapje afdoen voor een hap eten of een slok drinken mag niet. let goed op het soort mondkapje dat je meeneemt. In een Nederlandse supermarkt kom je vaak weg met een simpel katoenen mondkapje, maar in veel Oostenrijkse skigebieden moet je een FFP2-masker hebben. Een sjaal of een buff voor je gezicht is dan niet meer voldoende. 

Volg aanwijzingen op

Op veel plekken hangen bordjes met extra aanwijzingen, of er staat personeel van de kabelbaan. Volg die aanwijzingen op.  

Informeer van tevoren

Als je weet in welke gebied je op bergvakantie gaat, of welke kabelbanen je tijdens je huttentocht tegenkomt, is het goed om op de websites van die kabelbanen even te kijken hoe de vlag er precies bij hangt. Doe dat ruim van tevoren én kort voor vertrek. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.