tips om thuis van de bergen te genieten

Thuisblijven? Zo geniet je wél van de bergen!

Zit je thuis door de Corona-crisis? Balen! Maar dat betekent niet dat we met z’n allen niet meer van de bergen kunnen genieten! De komende tijd houden we je daarom op de hoogte van alle leuke dingen die je wél kan ondernemen om van de bergen te genieten.

Steeds verder aangevuld

De situatie ontwikkelt zich razendsnel, maar wij ontwikkelen mee. De komende tijd verzinnen wij allerlei leuke, creatieve, nuttige en geinige zaken die je kan doen, zodat je toch een beetje van de bergen kan blijven genieten. Die zetten we onder elkaar in dit artikel. Oftewel: dit artikel wordt steeds een beetje langer!

Heb jij zelf leuke tips voor ons en je mede-bergwandelaars? Deel ze! Stuur een mailtje naar de redactie, of deel je tips op Facebook!

Je volgende bergvakantie plannen

Nu? Je volgende bergvakantie plannen? Jazeker! Wanneer we weer de bergen in kunnen, is niet zeker. Maar dat is des te meer reden om alvast te gaan plannen. Want eens is de corona-crisis over. En hoe fijn is het om je bergvakantie dan al helemaal te hebben voorbereid?

Lees verder

Virtueel de bergen in

Als je even niet echt de bergen in kan, kun je nog wel virtueel de bergen in. Verspreid over het internet vind je allerlei handige sites en tools, waarmee je je toch nog op een bergtop waant. Ook leuk als voorpret voor je vakantie, als je weer wél de bergen in kan!

Lees verder

De mooiste bergfilms op Netflix

Als je dan thuis op de bank zit, hoef je je niet te vervelen. Want inspiratie opdoen, kan juist op de bank. Voor iedereen die een Netflix-abonnement heeft, hebben we hier alvast een aantal van de mooiste bergfilms opgezocht, zodat je kan wegdromen bij de mooiste beelden van de mooiste berggebieden op aarde.

Lees verder

Fit blijven!

Natuurlijk kunnen we niet eeuwig op de bank blijven hangen. Daar word je alleen maar lamlendig van. Met andere woorden: van de bank af en in beweging! Trainen! Want je moet natuurlijk wel een beetje in conditie blijven voor je volgende bergwandeling. En denk nou niet dat je daarvoor naar de sportschool moet. Je kan in en om je huis al heel wat oefeningen doen!

Lees verder

Een wandeling dichtbij

Op dit moment (dinsdagmiddag) zijn Nederland en België nog niet in Lockdown. Dat betekent dat we dus nog wel de deur uit mogen, maar het liefst niet in groepen, en dat we drukke plekken moeten vermijden. En ook belangrijk: ga niet te ver van huis. Ga die rustige polder of dat stille bos dichtbij huis in en zuig de frisse buitenlucht lekker op! Probeer ondertussen wel voldoende afstand te houden van anderen, was bij thuiskomst goed je handen en volg vooral alle andere adviezen van de gezondheidsdiensten op. En ben je toch verkouden? Blijf dan vooral lekker binnen tot je weer gezond bent!

Samen met Wandelmagazine zochten we mooie routes dichtbij huis uit

tips om thuis van de bergen te genieten

Wandelschoenen inlopen

Zo’n wandeling dichtbij is ook een mooi moment om bijvoorbeeld nieuwe wandelschoenen in te lopen. Dat gaat immers het beste met korte wandelingetjes. En moet je binnen blijven? Ook dan kan je best je nieuwe schoenen inlopen, maar dan gewoon binnen. Sterker nog, binnen korte stukjes lopen is juist onze eerste tip om je nieuwe bergschoenen in te lopen.

Meer tips lees je hier 

Mooie podcasts luisteren

Zulke korte wandelingetjes zijn ideaal om een podcast te luisteren. Daarmee droom je tóch nog even weg bij avonturen in de bergen. We hebben tien podcasts uitgezocht die je als bergwandelaar echt eens zou moeten luisteren. Boeiend, leerzaam en natuurlijk vooral inspirerend. 

Lees verder

tips om thuis van de bergen te genieten

Help kleine toeristenorganisaties

Voor bergvakantiegangers is het natuurlijk vervelend dat we niet naar de bergen kunnen, maar voor kleine toeristenorganisaties is het een regelrechte ramp. Denk eens aan de huttenwaard, de bergwandelgids, of de kleine reisorganisatie waar je je huttentocht hebt geboekt. We kunnen ze helpen. Maar hoe?

Dat lees je hier

Eindelijk al je vakantiefoto's bundelen

Tijdens je bergvakanties heb je vast talloze prachtige foto's gemaakt. Staan die nog allemaal ergens op een computer of op je telefoon? Zonde! Maar nu heb je tijd om daar iets moois van te maken. Een mooi creatief fotoalbum, waarmee je nog jaren kan nagenieten van al die mooie reizen!

Lees verder

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!