Bergen Magazine 2018-2

Het volgende nummer van Bergen Magazine verschijnt op 13 april, met daarin:

In & rond Innsbruck 

De geschiedenis van de Tiroolse hoofdstad zit vol verrassingen. Ook voor de bergsport is Innsbruck van grote betekenis geweest. De stad promoot zichzelf daarom graag als de capital of the Alps. Ze ligt er in elk geval middenin.

  • De hoofdstad van de Alpen
  • Tussen zomer en winter in Sellrain
  • Via ferratakoorts in het Stubaital

Slovenië
Hoe is het mogelijk dat ik Slovenië mijn leven lang over het hoofd heb gezien! Het kleine Alpenland heeft alles wat een land aantrekkelijk maakt. De mensen zijn lief, de meren schitterend en bergen indrukwekkend. Hoogste tijd om die eens van dichtbij te gaan verkennen.

Alpe Cimbra (Italië)
De Altopiano di Lavarone vormt de laatste alpiene verheffing in de Trentino en is eenvoudig te bewandelen. De Grande Guerra heeft er diepe sporen achtergelaten. Op de hoogvlakte vind je de meeste forten uit de Eerste Wereldoorlog van heel de Alpen. Een bezoek aan de Alpe Cimbra is een genoegen voor zowel bergwandelaar als cultuurtoerist.

'Gunung Bagging'
De ene verzamelt postzegels of sleutelhangers, de andere vulkanen. Wanneer wij voor een jaar in Indonesië neerstrijken, vechten meer dan 120 van die kanjers om onze aandacht. Al lonkt de actiefste van het hele zootje, Merapi, net iets nadrukkelijker dan de rest. Relaas van een jongensfascinatie voor een berg.

Mount Errigal
Mount Errigal schittert in muziekvideo’s van Enya en Clannad. Dat krijg je met zo’n locatie, tussen meren en moerassig land. Op de top kijk je uit over de fjorden en eilanden van het Ierse Donegal. 

De lammergier
is helemaal terug!