wandelroutes tourmalet

3 wandelingen rondom de Col du Tourmalet

De Col du Tourmalet is een van de meest beroemde en beruchte cols van de Tour de France en bij het horen van de naam alleen al, zijn er heel wat wielerliefhebbers die opveren. Maar rondom de Tourmalet is het niet alleen goed fietsen, je kan er ook prachtig wandelen.

Le Lac Bleu

Deze rondwandeling vanuit Chiroulet is er een voor hoogtemeter-vreters, want tijdens deze wandeling ben je vrijwel altijd aan het klimmen of dalen. Dat maakt de wandeling er wel een voor doorzetters. Onderweg is er trouwens wel genoeg te doen. Langs het pad groeit van alles en als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is er het blauwe water van het Lac Bleu.

Meer weten? 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


wandelroutes rondom Tourmalet

Naar de Pic du Midi de Bigorre

Hoog boven de Col du Tourmalet ligt op de Pic du Midi de Bigorre een grote en oude sterrenwacht. Daar kan je vanaf de col du Tourmalet met de kabelbaan naartoe, maar je kan er ook naartoe wandelen. Bereid je voor op een pittige klim die door de hoogte echt niet minder zwaar wordt. Het hoogtepunt van de route ligt namelijk op 2851 meter boven zeeniveau. Boven heb je wel een fantastisch uitzicht op de Pyreneeën en ’s nachts is dit dé plek om sterren te kijken. Wie dat wil doen kan bij het observatorium blijven slapen!

Meer weten? 

Rondwandeling door natuurreservaat Réserve du Néouvielle

In het natuurreservaat Réserve du Néouvielle iets ten zuiden van de Col du Tourmalet vind je een groot aantal prachtige bergmeren. Op deze driedaagse rondwandeling kom je langs twintig van die meren. Een stevige rondwandeling, maar wel met een aantal mooie uitzichten. Hou er wel rekening mee dat je op deze wandeling vaak door behoorlijk afgelegen gebieden wandelt. Neem dus ruim voldoende eten, drinken en uitrusting mee. Ook de hutten zijn vaak simpel, zo kan het zelfs zijn dat je bij de Refuge de Bastan in een extra tent moet overnachten.

Meer weten? 

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling