Pic du Midi

Nieuw spectaculair uitzichtpunt op Pic du Midi de Bigorre in de Pyreneeën

Het uitzicht was er al mooi, maar een nieuw uitzichtpunt op Pic du Midi in de Franse Pyreneeën moet dat allemaal nóg beter maken. Op 10 februari 2018 moet het eerste deel van dit uitzichtspunt af zijn.

Uitzicht van je af én naar beneden

Het ‘ponton de ciel’ wordt een tien meter lange doodlopende loopbrug. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de Pyreneeën. Maar dat uitzicht is wel voor durfals. De vloer van de loopbrug is doorzichtig. Je kijkt dus niet alleen kilometers ver van je af, maar ook een flink eind naar beneden.

Lopen in het luchtledige

Dat is nou net het doel van de brug, die zo is ontworpen dat je als het ware in het luchtledige lijkt te staan. Dat levert de bouwers echter wel een stevige uitdaging op. La Republique des Pyrénées publiceerde een fotoreportage waarin te zien is dat de bouwers als klimmend en klauterend in de staalconstructie hun werk doen. En dat op een hoogte van 2877 meter.

Aan Franse media vertelden de bouwers meer over het project: 

Als alles volgens plan verloopt, kan de brug op 10 februari open, maar de bouwers zelf geven aan dat niets helemaal zeker is zo hoog in de bergen.

De nieuwe attractie wordt gebouwd in het kader van een groot moderniseringsproject van alle faciliteiten op de Pic du Midi.

Bron:

Actu.fr 

Afbeelding: 

Pixabay

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Witte bergen, perfect geprepareerde pistes, prachtige loipes, en rustieke berghutten. 7 nachten incl. skipas vanaf € 385,-.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!