Kanchenjunga in Nepal_Foto proxygeek

5 bergbeklimmers waarschijnlijk omgekomen in Himalaya

Kanchenjunga in Nepal_Foto proxygeekIn het Himalayagebergte worden sinds maandag vijf bergbeklimmers vermist. Volgens de Nepalese autoriteiten is de kans klein dat de vijf nog in leven zijn. Het gaat om twee Hongaren, twee Nepalezen en een Zuid-Koreaan.

Zij waren bezig met de beklimming van de Kanchenjunga, de op twee na hoogste berg van de wereld. De Kanchenjunga is 8586 meter hoog en ligt ten oosten van de Mount Everest.

Tien sherpa's gingen maandag direct zoeken, maar konden vanwege het slechte weer geen spoor van leven ontdekken. Ook helkopters konden vanuit het basiskamp vanwege slecht zicht niets betekenen voor de zoektocht.

Een van de Hongaren was de eerste Hongaar op de Mount Everest. Verder heeft hij 12 van de 14 hoogste bergen ter wereld beklommen.

De groep is op ongeveer 7900 meter hoogte uitgegleden en de vijf klimmers zijn waarschijnlijk allemaal in een ravijn gestort. Aangezien het 's nachts erg koud wordt op de berg, is de kans dat de klimmers nog leven nagenoeg nihil. Het ongeluk gebeurde tijdens de afdaling.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt