uitzichtpunt Gaularfjell

700 meter hoog uitzichtpunt Gaularfjell in Noorwegen bijna af

In Noorwegen is de bouw van het uitzichtpunt Gaularfjell bijna af. Wie hoogtevrees heeft moet niet naar dit uitzichtpunt toe gaan. Het door het Noorse architectenbureau Code ontworpen bouwwerk ligt namelijk 700 meter boven de zeespiegel.

Doel van het project

Volgens de ontwerpers was het doel om een functioneel object te maken dat maximaal gebruik maakt van de kwaliteiten van de omgeving. Het zal als een duidelijke vorm in het landschap verschijnen en een spectaculaire kijkervaring aanbieden volgens Code. Het project zal ergens deze lente afgerond zijn, maar het trekt nu al veel internationale belangstelling.

Driehoekige structuur

Uitzichtpunt GaularfjellHet bouwwerk heeft een driehoekig betonnen oppervlak, met hoeken die naar het noorden, zuiden en westen wijzen. Elke hoek is specifiek gevormd naar het landschap en ze hebben elk een verschillend gebruik. Het doel is ook om uitzichtpunt Gaularfjell te gebruiken als een arena voor culturele evenementen. Al het benodigde energie wordt geleverd door zonnepanelen die op het westelijke punt zijn geplaatst.

Bekijk hier een timelapse van de bouw

Bron: Visit Norway

Daily Mail

 

 

 

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen