Afzien in de Arctische wildernis: De Fjällräven Polar 2017

Ben jij niet vies van een beetje uitdaging, krijg je het tijdens een Hollandse winter niet snel koud en heb je zin in het avontuur van je leven? Doe dan mee aan de Fjällräven Polar. Vanaf 16 november 2016 kun je je weer inschrijven voor de Fjällräven Polar 2017: een 300 kilometer lange sledetocht door de Arctische wildernis van Noorwegen en Zweden. 

Over de Fjällräven Polar

De Fjällräven Polar expeditie is een uniek avontuur boven de poolcirkel. De deelnemers trekken met hondensledes van Signaldalen in het noorden van Noorwegen naar het Zweedse Väkkäräjärvi. Een tocht van zo’n 300 kilometer over de ijzige toendra’s. En jij kan meedoen! Je hoeft namelijk geen doorgewinterde poolspecialist te zijn om mee te doen. Het doel van de Fjällräven Polar is juist te laten zien dat iedereen dit soort uitdagingen aankan, als je maar over de juiste spullen beschikt. Om daar zeker van te zijn rust Fjällräven alle deelnemers uit met hun beste winterspullen. Tijdens de tocht worden deelnemers bijgestaan door doorgewinterde avonturiers die weten hoe je de kou moet trotseren. 

De Fjällräven Polar is geinspireerd op de roemruchte Iditarod, een loodzware sledehondenrace door Alaska. M Vanaf de eerste keer dat de tocht georganiseerd werd, was de Fjällräven Polar een succes. De komende editie van de tocht wordt gehouden van 3 april tot 8 april 2017.

Meedoen aan de Fjällräven Polar 2017

De Fjällräven Polar expeditie is voor gewone mensen, maar je moet er wel wat voor doen! Vertel in een foto of film waarom jij mee moet doen aan de Fjällräven Polar. Vanaf 16 november 2016 kun je je aanmelding insturen. Maar daarmee ben je er nog niet. Een jury gaat de aanmeldingen beoordelen en kiest uit alle aanmeldingen tien deelnemers. De andere tien deelnemers worden door het publiek gekozen. Zorg er dus voor dat je aanmelding opvalt! Voor de Benelux zijn er twee plekken beschikbaar: één voor de grootste stemmentrekker en één voor de persoon die op de meest originele wijze zijn of haar passie voor de Polar laat zien. 

Meedoen aan de Fjällräven Polar 2017? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt!

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?