Koe foto asgw

Amerikanen willen bevroren koeien in berghut opblazen

Koe foto asgwEen kudde bevroren koeien zorgt voor veel overlast in de Amerikaanse Rocky Mountains. Eind maart vonden twee Amerikaanse militairen tijdens een sneeuwschoentocht zes bevroren koeien in een hoog gelegen trekkershutje. De Park Rangers van het gebied hebben geen idee hoe ze de koeien moeten verwijderen. Explosieven lijken de enige optie.

De natuurbeheerders van het gebied denken dat de koeien in de strenge winter in het hutje zijn gaan schuilen tegen de kou. Maar de koeien kwamen klem te zitten en konden niet meer uit het hutje. Ze bevroren op de plek waar ze voor warmte naartoe waren gevlucht.

Koeien in de Rocky Mountains foto emperley3Bijna alle mogelijke opties om de koeien weg te halen zijn besproken. De koeien laten ontdooien lijkt geen optie. De parkautoriteiten zijn bang voor eventuele bacteriën die bij het ontdooien vrij kunnen komen en de nabijgelegen warmwaterbronnen kunnen infecteren. De hut mag worden gesloopt, maar een reddingsactie met helikopters zou te duur worden. Vrachtwagens inzetten lijkt ook niet mogelijk omdat het berghutje alleen is te bereiken na een wandeltocht van 14 kilometer.

Woordvoerder van de US Forest Service Steve Segin staat onder tijdsdruk en wil wellicht explosieven gaan inzetten. "Tijd is van essentieel belang. We willen niet dat de koeien ontdooien. Onze keuzes: Met explosieven de koeien uit elkaar halen of het hele hutje afbranden." 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen