Basejumper in een wingsuit

Basejumper ‘vliegt’ als eerste mens de Alpen over

Basejumper in een wingsuitDe Zwitserse basejumper Remo Läng is zaterdag in een zogenaamd wingsuit in een vrije val de Alpen overgestoken. Hij sprong op 8500 meter hoogte boven het Zwitserse skioord Verbier in Wallis uit een vliegtuig en zweefde vervolgens 26 kilometer zuidwaarts. Na een vlucht van zeven minuten landde hij veilig bij het Italiaanse Aosta.

Onderweg stak Läng de 4.314 meter hoge Grand Combin over. Eerder had hij aangegeven dat hij de vlucht zou afbreken als hij niet genoeg hoogte zou hebben, maar dat was dus geen probleem. Hoe hoog hij uiteindelijk over de bergtop vloog, kon hij niet zeggen: “Mijn hoogtemeter was kapot”, verklaarde de Zwitser.

Met een wingsuit kunnen basejumpers over een langere afstand zweven voordat ze hun parachute moeten openen. Läng begon zijn vlucht op 8500 meter in temperaturen van zo’n 50 graden onder nul en bereikte een snelheid van maximaal 500 kilometer per uur. De kou heeft hij echter niet gevoeld, dankzij het geweldige uitzicht. “Het was zo helder, dat ik de zee bij Genua kon zien.”

De Zwitser was goed voorbereid op zijn stunt. Hij werd bijgestaan door een team van 20 personen, en voerde eerder al testvluchten uit. Beelden van zo’n testvlucht zijn te zien op YouTube.

Bron: De Morgen

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis