Basejumpers in Noorwegen

'Batman' Jeb Corliss breekt benen bij sprong van Tafelberg

BASE Jumpers in NoorwegenDe Amerikaanse basejumper Jeb Corliss heeft maandag beide benen gebroken bij een sprong van de Tafelberg in Zuid-Afrika. De waaghals raakte een rotswand en stortte vervolgens tollend om zijn as verder naar beneden. Hij slaagde er toch in zijn parachute te openen, maar niet op tijd om zijn val voldoende te breken.

Corliss staat bekend om zijn spectaculaire sprongen vanaf vaste objecten (basejumps), zoals bergen en torens. Sinds enkele jaren gebruikt hij daarbij vaak een zogenaamd wingsuit, een pak dat hem in staat stelt te 'vliegen' over langere afstanden en nauwkeurig zijn koers te bepalen. Daarbij scheert hij vaak rakelings over bergrichels, zoals te zien is in dit filmpje. Dat liep maandag dus verkeerd af.

In 1999 verongelukte Corliss al bijna tijdens een sprong van de Howick waterval, ook in Zuid-Afrika. Zijn parachute opende toen niet goed. Dankzij succesvolle sprongen van onder andere de Eiffeltoren en de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur verwierf Corliss desondanks wereldwijd faam als 'vogelman' of 'de echte batman'. Hij was in Zuid-Afrika om opnames te maken voor de Amerikaanse tv-zender HBO.

De 35-jarige Amerikaan werd na het ongeluk met een helikopter naar het ziekenhuis in Kaapstad gebracht waar hij behandeld is op de intensive care. Vanuit het ziekenhuis liet hij al snel weten dat hij zich "beter dan ooit" voelt. Fans schrijven op de website van Corliss dat ze hopen dat hij over niet al te lange tijd nieuwe sprongen zal maken.

Bekijk op de website van The Sun beelden van het ongeluk. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!