beer zwitserland

Beer M13 hooguit lichtgewond na aanrijding met trein

De inmiddels beroemde beer met M13, die zich het grensgebied van Zwitserland en Oostenrijk ophoudt, lijkt weinig last te hebben van zijn botsing met een trein afgelopen maandag. Volgens wildopzichters gedraagt het dier zich normaal en heeft het geen uitwendige verwondingen. M13 wordt nu extra goed in de gaten gehouden.

Maandag deed een machinist van de Rhätische Bahn in het Zwitserse Unterengadin melding van een aanrijding met een groot dier. Later bleek het om M13 te gaan, een nieuwsgierige bruine beer die zich de afgelopen weken regelmatig liet zien in de Zwitsers-Oostenrijkse grensstreek. Met behulp van rubberhagel en luide knallen proberen jagers hem uit de buurt van bewoond gebied te houden, maar deze week verscheen het dier dus weer op een ongewenste locatie: de spoorbaan.

Met behulp van de zender die M13 draagt werd de beer vervolgens opgespoord en kon zijn toestand worden vastgesteld. "Mijn indruk is dat het dier niet zwaargewond is", zei jachtopzichter Georg Brosi. Er kon worden uitgesloten dat de beer een botbreuk heeft opgelopen. Het twee jaar oude beest zal in elk geval niet medisch onderzocht worden. "Het is en blijft een wild dier", zegt Brosi.

Dit zal voorlopig niet het laatste avontuur van de probleembeer zijn. Vorige week leidde hij de politie nog naar het lichaam van een vermoordde man, toen hij vlakbij de betreffende locatie een boom op de weg had geduwd. De politie zette de weg af en ging in het bos naast de weg op zoek naar de beer. Die vonden ze niet, maar wel het lijk. M13 staat in lokale media nu ook bekend als 'Inspecteur Beer'. 

Bron: ORF

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?