Dru. Foto geographyalltheway

Berg de Dru in Mont Blancmassief brokkelt af

Dru. Foto geographyallthewayDit weekend hebben aardverschuivingen plaatsgevonden bij de Dru, een berg in het Mont Blancmassief. Op drie verschillende momenten zijn er grote rotsblokken de diepte ingestort.

De eerste steenslag dit weekend gebeurde zaterdagmiddag, daarbij stortte al meer dan 10.000 kubieke meter graniet van de berg. Zondagochtend en aan het begin van de zondagmiddag zijn er nog meer rotsblokken afgebrokkeld. Bijzonder aan deze aardverschuivingen is dat ze zowel aan de noordzijde als aan de westzijde van de Dru plaatsvonden.

In de stad Chamonix ontstond een grote stofwolk door de instorting van de rotsblokken. Er is een verkennende helikoptervlucht uitgevoerd om uit te sluiten dat er slachtoffers zijn gevallen door de steenslag.

De Dru brokkelt al langer af. Een van de bekendste voorvallen van steenslag had plaats in 2005, waarbij de beroemde Bonatti-pijler vernietigd werd. Vanuit de Chamonix-vallei zijn de gevolgen van deze instorting duidelijk te zien. De instorting van dit weekend is vermoedelijk een gevolg van de instorting van 2005 in combinatie met de warme temperaturen van de laatste dagen. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?