Katja tijdens een eerdere etappe van de Nepal Traverse

Bergbeklimster Katja Staartjes loopt nieuwe etappe in Himalaya

Katja tijdens een eerdere etappe van de Nepal TraverseKatja Staartjes en haar man Henk Wesselius hebben de droom om de twee drielandenpunten van Nepal te verbinden door een 2000 km lange trail te lopen. In 2011 zijn ze begonnen en dit weekend vertrekken ze weer naar Nepal om de volgende etappe te bewandelen.

He idee voor de zogenaamde Nepal Traverse ontstond in december 2008 toen Katja en Henk in Limburg liepen bij het Nederlandse drielandenpunt op de Vaalserberg. “Ineens moesten we denken aan Nepal en concludeerden dat dit land nota bene twee drielandenpunten heeft met dezelfde buren: India en China. En onze droom was geboren: deze twee punten met elkaar verbinden via een mega-trektocht te voet.”

Omdat deze voettocht wel 2000 km lang is, is de route in vijf etappes verdeeld. De etappes zijn duidelijk omschreven op de onlangs gelanceerde website NepalTraverse.nl waarop Katja en Henk te volgen zijn.

Vrijdag 14 september vertrekken Katja en Henk om etappe 2b te beginnen. Etappe 2b beslaat de gebieden Langtang, Rolwaling, Everest en Makalu en loopt via vijf hoge, lastige bergpassen, totaal circa 480 km. Een groot deel is hetzelfde als de Great Himalaya Trail. Er zullen 37.000 hoogtemeters worden gestegen en gedaald.

Bekijk hier wat foto's van het vorige deel van de trekking (2a).

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?