Leopold-Happisch-Haus. Door Generator via Wikipedia

Berghut met zelfbediening is een succes

Een Oostenrijkse berghut met zelfbediening is een succes! Vorig jaar ging het Leopold-Happisch-Haus open. Zonder huttenwaard dus en dat is een succes!

De bergwandelaars die het Leopold-Happisch-Haus aandoen, komen in een gespreid bedje terecht. Bedden en voedsel staan klaar, maar de gasten moeten het zelf klaarmaken. Ook moeten de gasten zelf alles netjes houden. Betalingen gaan digitaal, of worden in de hut achter gelaten. De beheerders, de organisatie Naturfreunde, halen het geld regelmatig op en vullen de voorraadkasten bij.

Gasten betalen meer

De hut is nu iets meer dan een jaar een zelfbedieningshut, en het concept blijkt een succes te zijn. De gasten van de berghut betalen eerlijk en ruimen netjes op. Sterker nog, tegen Oostenrijkse media vertellen de beheerders van de hut dat er vaak meer betalen dan nodig is.

Het extra geld kunnen de beheerders wel gebruiken. Er moet namelijk heel wat onderhoud aan de hut worden besteed. Dit voorjaar werd het sanitair al flink onderhanden genomen en ook de watervoorziening wordt aangepakt. Daarmee kunnen de gasten van het Leopold-Happisch-Haus zelf weer van de hut genieten. Zelf meer weten over het Leopold-Happisch-Haus? Informatie vind je op de website.

Bron: Orf.at

Afbeelding By Generator (Own work) [GFDL or CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?