Beter naar Buiten Fair

Beter naar Buiten Fair

ALBLASSERDAM – Antilope Outdoor in Alblasserdam bestaat 5 jaar en houdt op zaterdag 2 juni een evenement voor iedereen die houdt van beweging in de buitenlucht: ‘Beter naar Buiten’. Met veel inspiratie, advies en gezelligheid.

Tijdens ‘Beter naar Buiten’ werken Evert en Lida Vink van Antilope Outdoor samen met ondernemers en organisaties uit hun netwerk. “We willen onze bezoekers van alles laten beleven, voelen en proeven”, vertelt Evert. Een wandeling met de boswachter door bos Rijkee bijvoorbeeld, een proeverij in een buitenkeuken of neem deel aan een leuk outdoorspel.

Antilope Outdoor is gevestigd in het voormalige koetshuis van het statige Huis Rijkee aan het Cortgene. In de tuinen achter het koetshuis en het Huis Rijkee geven ruim 40 exposanten hulp, advies en informatie. Er zijn demonstraties en er is van alles te koop wat een dag in de buitenlucht nog leuker maakt, variërend van wandelschoenen en –routes tot outdoorkleding en rugzakken.

Gratis apk voor outdoor-schoenen en rugzakken

Een van de aanwezige exposanten is Repair Service Boer; Aan wandelschoenen kun je gehecht raken. Ze zijn verbonden met prachtige herinneringen aan bergtoppen, groene dalen of pittoreske dorpjes. Daarom zijn ze een vakkundige reparatie vaak meer dan waard. Bij Repair Service Boer uit IJsselstein begrijpen ze dat. Het is geen toeval dat outdoor-schoenen en rugzakken vanuit alle hoeken van Europa naar hun werkplaats worden gestuurd voor een deskundige opknapbeurt. Ook kapot schoeisel van de klanten van Antilope Outdoor in Alblasserdam gaat naar deze ambachtelijke vaklieden. Naast schoenen geeft dit bedrijf ook rugzakken en reistassen een nieuw leven.

Hulp voor natuur dicht bij huis

Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) maakt zich sterk voor behoud en ontwikkeling van natuur in onze eigen provincie. Belangrijk, want na een drukke dag wil je ook dicht bij huis van rust en ruimte kunnen genieten. Antilope Outdoor in Alblasserdam is fan van het ZHL en sloot een overeenkomst met deze natuurbeschermer. Dit betekent dat klanten die donateur worden van het ZHL een mooie korting krijgen bij de outdoorwinkel.

Vreeken is zuinig op voeten

Vreeken Voetverzorging is door Antilope uitgenodigd om bezoekers van ‘Beter naar Buiten’ te helpen goed voorbereid op pad te gaan. Vader en zoon helpen hun cliënten om zonder voetklachten te bewegen. Daarbij kijken ze niet alleen naar voeten, maar bijvoorbeeld ook naar de lichaamshouding.

Goede zolen

Bij de stand van Huib en Corstian kunnen bezoekers terecht voor advies. Huib: “Op 10 juni geven we advies over bijv. steun- en correctiezolen en therapie. We kijken daarvoor naar het looppatroon, voetstand, de houding van mensen en naar de manier waarop een schoen afslijt”. Tijdens ‘Beter naar Buiten’ kan alleen een globale check worden gedaan. Corstian: “Voor verder onderzoek kunnen mensen een afspraak maken.”

Nooit meer blaren dankzij Wandelwol

De dames van Wandelwol komen met hun caravan zaterdag 2 juni naar de Fair om u alles te vertellen over wandelwol. Wandelwol heeft een oud gebruik in ere hersteld, door schapenwol te benutten voor het beschermen van voeten. De antidruk-wol werkt bijvoorbeeld preventief tegen blaren en verlaagt de druk op delen van de waar zich de pijnklachten bevinden.

In de voetsporen van Jacobus Craandijk

Wilt u deze dag heerlijk gaan wandelen dan kunt u mee met met Flip van Doorn op een historische wandeling door Alblasserdam aan de hand van zijn boek “De eerste wandelaar”, een boek over Jacobus Craandijk. Vital vakanties begeleidt de 7km Kinderdijkhike. Wilt u een langere wandeling maken dan hebben we de beschrijving voor u klaarliggen voor de Kinderdijkhike van 10, 15, 20 of 25 km. Alle wandelingen zijn incl. een heerlijke “outdoor”versnapering voor onderweg.

Op zoek naar wandelschoenen? Lowa is zowel op 1 als op 2 juni aanwezig met een trailer met 200 paar testschoenen. Kom langs en probeer ze uit. 

Buiten koken en heerlijke streekprodukten

Op zoek naar heerlijke honing, kaas of sapjes kom langs om te proeven. In het outdoor cafe kunt u genieten van koffie/thee met zelfgebakken “outdoor”koeken en tijdens lunchtijd van vers gemaakte luxe broodjes en smoothies. De opbrengst van het outdoor cafe gaat naar twee goede doelen, Vrouwen Lopen voor Vrouwen van Stichting de Hoop en de stichting Open Doors.

Arend Jan van Barebones komt laten zien hoe je in gietijzeren pannen boven een kampvuur pannenkoeken kan bakken en een lekker stoofpotje klaar kan maken.

Kortom er is deze dag teveel om allemaal op te noemen, kom langs en ervaar het zelf.

Meer inspiratie

Witte bergen, perfect geprepareerde pistes, prachtige loipes, en rustieke berghutten. 7 nachten incl. skipas vanaf € 385,-.

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!