Trollveggen. Foto Reiulf Ramstad Arkitekter

Bijzonder restaurant in de Noorse bergen

Trollveggen. Foto Reiulf Ramstad ArkitekterIn het Noorse berggebied Trollveggen is wel een heel bijzonder gebouw opgeleverd. De grillige lijn van de bergen is overgenomen in het dak van het bouwwerk, zodat het een onderdeel van de bergen lijkt. Binnenkort kun je midden in het berggebied genieten van een goede maaltijd, want er komt een restaurant in.

Dit bijzondere gebouw heeft ook een bezoekerscentrum waar mensen geïnformeerd worden over de 'muur' van bergen die door het hele gebied loopt en de trots van Noorwegen is. Het gebouw is zo gebouwd dat het helemaal in het landschap past. Dit wordt onder andere bereikt door de houten stroken waar de zijgevels van voorzien zijn.

De voorgevel van het gebouw is van glas om de natuur naar binnen te kunnen halen. De houten stroken die bij de zijgevels zijn gebruikt, komen ook terug in de brede trap naast het gebouw. Het dak tenslotte heeft toppen en dalen, net als de Trollveggen zelf. Foto's van het bijzondere restaurant en informatiecentrum kun je vinden op de website van het architectenbureau.

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?