Fjord Noorwegen

Fjord Noorwegeh. Foto: Jtropetter

Fjord Noorwegen

 JtropetterFjorden zijn onlosmakelijk verbonden met Noorwegen. In het westen van Noorwegen vind je de meeste fjorden van Noorwegen, vandaar de naam Fjord Noorwegen. Deze regio staat bekend om haar gevarieerde landschap: de bergen rijzen loodrecht omhoog uit de schitterende fjorden.Het nationaal park Jotunheimen ligt deels in deze regio.

Fjorden zijn zeeinhammen die vanaf de kust tot ver in het bergachtige binnenland stromen. Elke fjord is uniek en heeft zijn eigen bijzonderheden. Vanaf de omringende bergen heb je een schitterend uitzicht op de fjorden, maar vanaf het water zijn de fjorden het mooist om te zien. En bij de meeste fjorden kan je met lokale rederijen diverse tochten maken.

West Noorwegen is –net als de rest van Noorwegen- dunbevolkt, je kan volop genieten van de ongerepte natuur. Op de bergen en plateaus kan je uitstekend wandelen, waarbij je naast de uitzichten op de fjorden ook over gletsjers kan wandelen, al dan niet met een gids.

Bekende fjorden zijn Gerianderfjord, vanwege de hoogste watervallen van Noorwegen, het Sognefjord is de langste fjord,  de rotsformaties rond de Lysefjord zijn beroemd, vooral de Preikestolen (de preekstoel) is indrukwekkend. Een aantal fjorden behoren tot het Unesco Werelderfgoed. Fjord Noorwegen bestaat uit vier provincies in West Noorwegen: Rogalandm Hordaland, Sogn og Fjordane en Møre og Romsdal.


Meer informatie over een vakantie naar Fjord Noorwegen

Nieuws uit Fjord NoorwegenAccommodaties in Noorwegen
Reportages over Fjord NoorwegenWandelroutes in Fjord Noorwegen
Reisverhalen uit Fjord NoorwegenEvenementen in Fjord Noorwegen
Bezienswaardigheden in Fjord NoorwegenAlgemene informatie
over Fjord Noorwegen
preikestolen
Reportage - 6 mei 2017

Go North! Weinig plaatsen op de wereld zijn landschappelijk zo gevarieerd als Noorwegenmet prachtige wandelgebieden rond grootse fjorden

Jotunheimen. foto A. Gjengedal
Reportage - 25 apr 2017

Wandelen in de Noorse natuur is altijd prachtig, echter een paar gebieden verdienen een extra vermelding.  Als fervente wandelaar kan je hier je hart ophalen.

Vakantietip - 28 mrt 2016

Trek je wandelschoenen aan en word actief in het fantastische landschap van Noorwegen met prachtige uitzichten, diepe fjorden, hoge bergen, 24 uur daglicht en veel frisse lucht.

Vakantietip - 1 mrt 2012

Grijp nog deze zomer de kans om een andere wereld te ontdekken en ga gletsjerwandelen! Elke dag vanaf 15 juni tot en met september organiseert Folgefonni Breførarlag een gletsjerwandeling in het Nationale Park Folgefonna. Folgefonni Breførarlag beschikt over de complete wandeluitrusting om veilig de gletsjer te kunnen bewandelen. Uiteraard onder begeleiding van een gletsjergids!

Vakantietip - 1 mrt 2012

Maarliefs vier prachtige watervallen bevinden zich op de route van de fjorden naar de bergen. Bewandel één van de mooiste wandelroutes van Noorwegen deze zomer! Het Nationale Park Hardangervidda is het grootste Nationale Park van Noorwegen. Van Kinsarvik in Hardanger voert de klim door Husedal naar Hardangervidda.

The Trollhunter
Reportage - 30 nov 2011

Een groep studenten trekt de wildernis van Noorwegen in om een aantal mysterieuze aanvallen op beren te onderzoeken.  Ze zoeken naar een stroper. Maar al snel blijkt dat deze stroper, Hans, op iets veel gevaarlijkers jaagt. Ze mogen mee op zijn jacht naar de geweldaige trollen. Deze horror-thrillerfilm van André Øvredal heeft in Noorwegen veel positieve reacties gekregen.

Trollveggen. Foto Reiulf Ramstad Arkitekter
Nieuws - 13 sep 2011

In het Noorse berggebied Trollveggen is wel een heel bijzonder gebouw opgeleverd.

Nieuws - 18 jul 2011

De Noorse Spoorwegmaatschappij (NSB) heeft een aantal infomercials laten maken van de mooiste treinreizen door Noorwegen.

Nieuws - 8 jul 2011

Reizen met de trein door Noorwegen is een echte aanrader. Je beleeft het land op een andere manier, je rijdt dwars door de natuur.

Uitzicht op het landschap in Noorwegen. Foto A. Visscher
Nieuws - 22 jun 2011

Afgelopen maand was het op Bergwijzer Noorwegen-maand.

Steindalsfossen
Vakantietip - 28 mei 2011

In de Hardangerfjord in Noorwegen, op 2.5 kilometer ten westen van Nordheimsund, vind je deze bijzondere waterval. De Steindalsfossen heeft een vrije val v

Pagina's

Abonneren op Fjord Noorwegen