Het landschap rondom de Jungfrau. Foto Vasile23

Blinde Bilthovenaar loopt de Jungfrau-Marathon

Het landschap rondom de Jungfrau. Foto Vasile23Henk-Jeroen van Groningen Schinkel uit Bilthoven staat 8 september voor de tweede keer aan de start van de Jungfrau-Marathon in Interlaken. Elk jaar starten circa 3.500 lopers uit 35 verschillende landen met deze marathon. Groot verschil tussen Henk-Jeroen en de andere deelnemers is dat de Bilthovenaar blind is.

Om deze reden is hij via een elastieken bandje verbonden met zijn loopmaat Jan Breembroek, die hem over het traject begeleidt. Henk-Jeroen gaat ditmaal lopen voor een goed doel, voor de stichting Auntie Rosette. Een vriendin van hem heeft deze stichting opgericht, dat als doel heeft zoveel mogelijk kinderen uit het dorp Kamahuri in Uganda naar school te laten gaan. Voor twintig euro per maand kan een kind al naar school en krijgt het basisvoorzieningen als voedsel en kleding. Wie Jeroen wil sponsoren kan zich aanmelden via auntierosette@yahoo.com.

De Jungfrau-marathon vindt dit jaar voor de 20e keer plaats waardoor het een feestelijke gebeurtenis zal worden. Ook zal de marathon dit jaar voor de tweede keer het toneel worden van het WK lange afstandslopen in de bergen. Zaterdag lopen de dames voor de wereldtitel en zondag de mannen. De Jungfrau-marathon wordt gezien als 's werelds mooiste traject. Tijdens deze zware hardloopwedstrijd in het Berner Oberland wordt niet alleen 42,2 km overwonnen maar ook 1.823 hoogtemeter waarna de route eindigt op de Kleine Scheidegg (2.100 m).

Meer informatie Jungfrau-marathon in onze evenementenkalender.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.