Jorg Verhoeven en Katharina Saurwein

Boulderend op huwelijksreis

Op huwelijksreis de bergen in. Romantischer kan het niet. Maar de Nederlandse klimmer Jorg Verhoeven en zijn vrouw Katharina Saurwein gingen wel op een hele bijzondere huwelijksreis. Het klimmerskoppel gebruikte de wittebroodsweken om een paar beklimmingen op  hun bucketlist af te vinken.

Boulderen in Australië

Het stel trok de Australische Grampian Mountains in om daar een aantal van ’s werelds spectaculairste rotsen te bedwingen. Nadat ze met succes Grampians ‘Big 4’, vier iconische boulder-routes, bedwongen, nam het stel nog geen rust. De reis ging verder naar Tasmanië, waar ze een aantal rotsformaties aan de kust beklommen.

Katharina en Jorg

Katharina en Jorg staan bekend als klimmers die hun hand niet omdraaien voor moeilijke beklimmingen. Ook in de wereld van het wedstrijdklimmen zijn de twee klimmers uit het team van Marmot niet onbekend. Op hun reis door Australië werden ze vergezeld door cameraman Jon Glassberg. Hij legde de avonturen van de twee vast. In augustus 2016 komt zijn film uit, maar op de site van Marmot kun je al genieten van 5 korte previews.

Bekijk hier de filmpjes en foto’s van de bijzondere huwelijksreis.

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)