Ben Nevis

Brit beklom Ben Nevis dagelijks voor het goede doel

Een maand lang elke dag dezelfde berg beklimmen. Sommigen moeten er niet aan denken, maar Andy Cole uit het Britse Blackpool deed het. In oktober beklom hij elke dag de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Voor zichzelf, maar ook voor Lochaber Mountain Rescue Team.

Cole begon aan zijn tocht op aanraden van zijn arts. Die vermoedde dat de tochten door de buitenlucht zouden kunnen helpen bij zijn herstel. Cole besloot er meteen vol voor te gaan. Hij maakte van het advies van zijn dokter een ware challenge. Elke dag ging hij de berg op en weer naar beneden.

Crowdfunding voor bergredders

Het hielp. De tochten op de berg gaven Cole naar eigen zeggen een heel nieuw perspectief op het leven. Maar hij wandelde niet alleen voor zichzelf. Op zijn Facebookpagina The Lone Walker hield hij zijn belevenissen bij. Niet alleen om er een leuk reisverslag van te maken, maar ook om aandacht te vestigen op mentale problemen. Daarnaast haalde hij met zijn challenge geld op voor het Lochaber Mountain Rescue Team, dat actief is in het gebied rondom de Ben Nevis. Hoe hard die bergredders nodig zijn, ondervond Cole zelf, toen hij de bergredders inschakelde om een familie in nood te helpen. Na die gebeurtenis, verhoogde hij meteen het streefbedrag op zijn crowdfundingpagina.

Motivatie dankzij Facebook

De onderneming was niet gemakkelijk. Gedurende de hele maand, waren er maar drie dagen zonder neerslag. Het waren de ontmoetingen met de mensen onderweg die hem steunden om zijn challenge te volbrengen. Op zijn facebookpagina hield Cole bij wat het voor hem betekende om op deze manier met zijn depressie om te gaan. Alle aanmoedigingen die Cole via de facebookpagina ontving, hielpen hem ook om elke dag de tocht weer te ondernemen. 

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!