De Chinese multimiljonair is van plan een luxe hotel en een eco-resort te bouwen

Chinees wil stuk natuur op IJsland kopen

De Chinese multimiljonair is van plan een luxe hotel en een eco-resort te bouwenDe Chinese bedrijfmagnaat en multimiljonair Huang Nubo heeft plannen om een groot stuk land in het noordoosten van IJsland te kopen om er een luxe hotel en een eco-resort te bouwen. Er wordt echter door velen gevreesd dat hier politieke overwegingen aan hangen.

Nubo zou een biljoen kronen (ca. 6 miljard euro) hebben geboden om een stuk wildernis van 300 km2 te kopen in het Grimsstadir a Fjollum gebied. Dit bedraagt 0,3 procent van het totale landoppervlak van IJsland. Nubo is een voormalig ambtenaar die nu vastgoedinvesteerder en eigenaar van meerdere  toeristenhotels in China is.

Tegenstanders van dit plan vrezen dat deze overeenkomst een strategisch plan van China is. Voornamelijk de ligging van IJsland - tussen de VS, Europa en de Noordpool - zou belangrijk voor hen wezen. Toch is de IJslandse regering blij met deze aankoop. Ze hebben aangegeven dat Nubo van plan is de nationale parken van de Vatnajokull en de Jokulsargljufur te verbinden, wat in lijn zou zijn met zijn ‘nadruk op natuurbehoud en eco-toerisme’.

“China is erg actief in het opkopen van land over de wereld, dus we moeten ons bewust zijn van de internationale implicaties,” zei de IJslandse minister van Binnenlandse Zaken Ögmundur Jónasson, om aan te geven dat ze er toch niet direct mee in zee gaan. IJsland is net door een economische crisis heen gegaan, wat veel van de bevolking doet vrezen voor een soortgelijk geval.Bron: BBC news

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen