Via Alpina

Crowdfunding voor de Via Alpina

De Via Alpina is misschien wel de ultieme trektocht door de Alpen. In 2020 bestond de route twintig jaar, en als het aan de beheerders van de route ligt, komen daar nog heel wat jaren bij.

Maar, om de route nog lang te laten bestaan is wel wat nodig. Want de route is goed, maar kan nóg beter. Nog betere bewegwijzering bijvoorbeeld. Of nóg betere paden, waardoor alles nog een beetje veiliger is. En nog betere informatievoorziening, in de talen van alle Alpenlanden en in het Engels, zodat zo veel mogelijk mensen zo goed mogelijk van informatie kunnen worden voorzien.

Crowdfundingsactie

Om dat te kunnen regelen, is er nog heel wat nodig. Een van de belangrijkste zaken: geld. En daarom is CIPRA, de organisatie die de Via Alpina beheert, een crowdfundingsactie gestart. Daarmee moet het geld worden verzameld om ervoor te zorgen dat de Via Alpina nog minstens twintig jaar een van de mooiste routes van de Alpen is.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


De eerste stappen zijn al gezet. De ‘rode route’, de langste van alle varianten op de Via Alpina die door alle acht Alpenlanden voert, is al geupdate. In de zomer van 2022 gaan acht wandelaars op pad om die route te testen. Van Triëst in Italië tot Monaco. Onderweg maken ze de route bij zoveel mogelijk mensen bekend. Door mensen gewoon aan te spreken, maar ook bloggend en vloggend.

Prijzen

Maar daarmee is natuurlijk nog niet alles rond. De crowdfundingactie moet ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk geld binnenkomt om ook alle andere varianten op de route van zo’n upgrade te voorzien. En zoals dat hoort bij een crowdfundingactie krijgt iedereen die meedoet, ook wat terug. Wie bij een donatie ook een emailadres opgeeft, doet mee aan een wedstrijd, waarbij je kans maakt op mooie prijzen die handig kunnen zijn bij je volgende tocht over de Via Alpina. Onder de prijzen zijn zelfs drie reispakketten voor een aantal overnachtingen op het deel van de route dat door de Oostenrijkse deelstaat Karinthië voert.

Meer weten over de crowdfundingactie? Op dit platform vind je alle informatie en je kunt meteen meedoen!

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?