Alpe d'Huez. Foto jack_of_hearts_398

De Alpe d'Huez op voor het goede doel

Alpe d'Huez. Foto jack_of_hearts_398Dit weekend zal FNV KIEM-voorzitter Edwin Bouwers samen met vrienden de Franse Alpe d'Huez beklimmen. Bouwers wil met deze beklimming geld inzamelen voor stichting KiKa, een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker.

Bouwers is niet de enige die zich aan de beruchte klim waagt voor het goede doel. Eerder deze maand haalde een groep van zestig fietsers, hardlopers en wandelaars in het kader van de exclusieve sportreis Alpe d'HuYes de top van de berg. De groep wist daarmee meer dan 28.000 euro in te zamelen voor het goede doel Kleur. Eind augustus zijn 80 mensen de berg opgestept voor de stichting STOPhersentumoren. De laatste groep die voor KiKa de Alpe d'Huez op ging, was in mei dit jaar. Zij haalden meer dan 20.000 euro binnen.

De Alpe d'Huez is een wintersportoord in de Franse Alpen en staat ook bekend als finishplaats tijdens de Tour de France. De tour eindigde 23 keer op de top van de berg die op 1860 meter hoogte ligt. Door de 21 haarspeldbochten is het een zware beklimming. Amateurs doen op de fiets gemiddeld twee uur over deze tocht, terwijl professionele wielrenners er iets meer dan een half uur over doen. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen