Wouter Huitzing Dragons Back

De Dragons Back Race: 5 dagen bikkelen in Wales

De spanning in de bergen van Wales stijgt, daar worden namelijk de laatste voorbereidingen getroffen voor de Dragons Back Race. Deze barre lange-afstandsrace door het ruige landschap van Wales wordt de grootste ooit. Zes Belgen en zeven Nederlanders houden de eer van de Lage Landen hoog!

De Dragons Back Race is een 315 kilometer lange hardloopwedstrijd door Wales. De race is grotendeels off road, dus over de ruige bergachtige paden. En of dat nog niet genoeg is, moeten er ook 15.500 hoogtemeters worden overwonnen. Dat wordt dus vijf dagen keihard afzien voor de 450 atleten uit 32 landen die deze uitdaging aan gaan.

Twee deelnemers om eens in de gaten te houden

Onder wie zes Belgen en zeven Nederlanders. Daaronder dus ook atleten Stef en Wouter. Stef Maginelle uit België deed eerder al mee aan expedities in de Himalaya en beklom de Mount Everest, samen met zijn vriendin (en Berghaus atlethe Sofie). Sowieso is hij gewoon zo veel mogelijk in de bergen te vinden. Nederlander en officieel Berghaus-atleet Wouter Huitzing doet voor de tweede keer mee aan de Dragons Back Race. De vorige keer (2017) werd hij overall 16e en sindsdien heeft hij alleen maar meer ervaring op gedaan, met een overwinning tijdens de Spine® Challenger race én een snelheidsrecord op het Pieterpad in Nederland. Bij laatste prestatie, 98 uur en 15 minuten over de volledige 498 km lange route, was ook het Guiness book of records betrokken. De complete deelnemerslijst is hier te vinden. 

Volg de deelnemers

 De race start op 20 mei. Wie wil weten hoe het Stef en Wouter en de 448 andere deelnemers vergaat, kan de tracker op de site van Berghaus in de gaten houden. Natuurlijk kun je ‘jouw’ atleten ook aanmoedigen op social media! Wie er gewonnen heeft, weten we –waarschijnlijk- 25 mei.

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?