zilverpad karwendel

De eerste digitale lange-afstandswandeling van Tirol

In Tirol is de eerste ‘digitale’ lange-afstandswandeling uitgezet. Het ‘Zilverpad’ door het Karwendelgebergte, heeft een digitale dimensie gekregen. En wees gerust, want deze 'digitale wandeling' kun je niet maken zonder een paar stevige wandelschoenen!

Het ‘Zilverpad’ door de Karwendel is een vijfdaagse wandelroute door de Karwendel en langs de voet van de Tuxer Alpen. Een gebied dat lang geleden een belangrijk centrum van de zilverindustrie was. Zoals de naam van de wandelroute al suggereert, kom je langs deze route nog heel veel sporen van die tijd tegen. Om je wat meer informatie te geven, staan er langs de route informatieborden. Maar, die geven je hooguit een samenvatting van deze – letterlijk en figuurlijk – rijke geschiedenis. 

Meer weten en zien dankzij een app

En dat is waar de digitale dimensie van de Zilverroute Karwendel om de hoek komt kijken. Aan de route is een app gekoppeld, die als een soort audiotour je meeneemt door de regio. Terwijl je wandelt, vertelt de app je van alles over wat je om je heen ziet. Van kleine tips om een rotsformatie eens wat beter te bekijken, tot historische achtergrondinformatie en legendes. De app is interactief, je kan de tour dus ook makkelijk even uitzetten en gewoon op je eigen wandeling richten. 

Avontuur voor de kinderen

Maar het Zilverpad, in het Duits overigens bekend als ’Silberpfad’ is een echte gezinswandeling. Daarom is er ook een kinder-versie van de app, die de wandeltocht extra spannend moet maken voor kinderen. In die versie van de app, zit een verhaal verwerkt waarin de kinderen mascotte Karwendolin helpen om de uitgevlogen ‘zilvermussen’ van de Karwendel uit de handen van een duistere ridder te redden. Onderweg moeten er verschillende puzzels worden opgelost om de ridder te slim af te zijn. Op die manier beleven de kinderen tijdens de wandeltocht een extra avontuur, dat nog leerzaam is ook. 

Meer weten? 

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden