Silberpfad wandelroute Karwendel

Het Zilverpad, nieuwe meerdaagse huttentocht door de Karwendel

Door de bergen van de Karwendel loopt een nieuwe meerdaagse wandeltocht. De 86 kilometer lange route voert je door de geschiedenis van de zilvermijnbouw in de Karwendel.

In vijf dagen trek je rondom het Inntal door wat ooit het hart van de zilverindustrie in de Karwendel was en langs de voet van de Tuxer Alpen. In de vijftiende en zestiende eeuw was de Karwendel een belangrijk gebied voor de Zilverindustrie en er waren op de hele planeet maar weinig plekken waar zo veel zilver werd gewonnen als hier. Schwaz was toen het middelpunt van al die bedrijvigheid. Wandelend kom je door de dorpen en steden die toen al een belangrijke rol speelden in die industrie. Daar kom je nog veel sporen tegen van de rijkdom van weleer. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


Eenvoudige route

De route is qua moeilijkheidsgraad makkelijk tot gevorderd en loopt over goed gemarkeerde bospaden met hier en daar een stukje over verharde wegen. Dat maakt van deze route ook een interessante wandelroute voor beginnende bergwandelaars. In totaal overwin je iets meer dan 3300 hoogtemeters. Onderweg zijn veel plekken waar je kan overnachten. 

Het gaat om een rondwandeling, je komt dus altijd bij je auto terug, maar de routemakers hebben het start- en eindpunt van de route bij het station van Jenbach gelegd. Met andere woorden: deze route is ook goed met het OV te bereizen. 
 

 

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!