Tour de France in de Franse Alpen © SMB / Agence Zoom - Startt

De Franse Alpen maken zich klaar voor de Tour

De Tour de France raast weer door Frankrijk. Na de bergetappes door de Pyreneeën, met succes voor de Nederlander Tom Dumoulin, maken de Alpen zich op voor de komst van het peloton.

Donderdag 14 juli kunnen de renners al even kennis maken met de hoge bergen als zij bovenop de Mont Ventoux finishen. Maandag 18 juli gaat het peloton richting Zwitserland. De finish ligt die dag in Bern. Woensdag de 20e keren de renners terug naar Frankrijk. En dan begint meteen het echte klimwerk. Van 21 tot 23 juli koersen de wielrenners door de Franse Alpen .

Zelf de alpencols bedwingen

 Voordat het peloton de Alpen in trekt kun je zelf ook even testen of jouw benen net zo goed zijn als die van Chris Froome en Tom Dumoulin. Speciaal voor de fietsliefhebbers zijn er diverse evenementen voor en na de Tour. Je kunt zelf het parcours al even verkennen tijdens L’Etape du Tour  en je kunt de strijd aangaan met andere wielrenners tijdens de toer- en wedstrijdtochten van La Scott - Cimes du Lac d'Annecy.  Hier vind je alle informatie over de wielerevenementen in de regio.

Alle Alpencols in één tocht

De regio Savoie-Mont Blanc staat bekend om zijn enorme aantal cols die per fiets te bedwingen zijn. Nergens anders zijn zoveel cols met de fiets te bereiken. Daarom is er nu een route uitgezet waarin de mooiste alpencols aan elkaar geregen worden. De 100-cols tocht is een 2000 kilomter lange fietsroute door de Alpen die je over alle grote cols brengt. Is 2000 kilometer je te ver? Geen nood! De fietsroute bestaat uit vier kortere routes die variëren van vijf- tot tiendaagse tochten. 

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.