International Mountain Summit

De International Mountain Summit komt eraan

Pak je agenda! Van 9 tot 15 oktober 2017 zal de International Mountain Summit plaatsvinden in Brixen, in Zuid Tirol. Een week lang staat Brixen in het teken van de liefde voor de bergen.

Het is alweer de negende keer dat in Brixen  de International Mountain Summit wordt georganiseerd. Omgeven door de toppen van de Dolomieten kun je onder het motto “Meet.Mountain.People.Soul” genieten van lezingen, ontmoetingen, presentaties en films van diverse bergsporters, bijvoorbeeld Alex Honnold, Reinhold Messner en Peter Habeler, die zijn 75e verjaardag viert op het IMS. Alle presentaties zijn in drie talen: Italiaans, Duits en Engels, zodat de ze voor iedereen te volgen zijn.

Maar als je liever iets actiever wil zijn, dan kun ook op pad. Verschillende hoge gasten op de bijeenkomst begeleiden ook wandelroutes. Ga jij op pad met Peter Habeler of Alex Honnold? Behalve de excursies zijn er exposities, waaronder die van de fotowedstrijd die het IMS samen met het IMS organiseert.

Fotowedstrijd op het IMS

Die fotowedstrijd is iets bijzonders. Niet alleen doen fotografen van over de hele wereld mee. De categorie Team Spirit, een van de categorieën waarin je mee kan doen, is opgedragen aan het Laureus Schneetiger project, dat zich inzet om wintersport mogelijk te maken voor kinderen en jongeren met handicaps. De winnaar van de fotowedstrijd kan zich trots de maker van de bergfoto van het jaar noemen!

Meer weten over het IMS, wil je kaartjes bestellen, of meer weten over de fotowedstrijd? Meer informatie vind je op de site van de International Mountain Summit.

Afbeelding: (c) Dario Piller - IMS

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen