De langste hangburg van Duitsland opent in mei

Een nieuwe hangbrug in het Rappbode- dal in het Duitse Hartz-gebergte is minstens 440 meter lang en biedt degenen die erover durven te wandelen een fantastisch uitzicht. De opening van de nieuwe toeristenattractie is aankomende maand, op zeven mei aanstaande.

Precieze lengte bij opening bekend

De exacte afmetingen van de brug zullen bij de opening van het bouwwerk bekend worden gemaakt, volgens Maik Berke van het bedrijf ‘Harzadrenalin’. Maar de brug is minstens 440 meter lang, daarmee is het de langste hangbrug voor voetgangers ter wereld. Voor mensen met hoogtevrees is de wandeling niet aan te raden; de brug is hoog, instabiel en verbreekt het voorgaande lengterecord van voetgangersbruggen.

Meerdere attracties bij de brug

Behalve over de brug wandelen en van het uitzicht genieten zijn er meer mogelijkheden om van de omgeving te genieten. Vanaf de brug zijn bungee sprongen van 75 meter mogelijk. Naast de brug is een bezoekerscentrum en een avonturen-speeltuin in aanbouw.

Meer avonturen in de Harz

Het bedrijf ‘Harzadrenalin’ dat de brug en de bijbehorende attracties exploiteert, heeft meerdere attracties in de Harz. Er is onder meer een dubbele zip-line in het Rappbode-dal. Ook is het mogelijk om op de muur van de stuwdam in Wendefurth –gezekerd- naar beneden te rennen.

Hartz is populaire vakantiebestemming

De Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. Het is vanuit de meeste plaatsen in Nederland in een paar uur te bereiken. De streek heeft mooie natuur en een rijke historie. Door de combinatie van bereikbaarheid en de bezienswaardigheden is de streek voor Nederlanders een geliefde vakantiebestemming.

bron: Harzadrenalin, MDR Foto: Artmechanic

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling