De nationale parken van Canada gratis toegankelijk in 2017

In 2017 bestaat Canada 150 jaar. En dat vieren de Canadezen op grootse wijze. Om iedereen te laten genieten van al het moois dat het land te bieden heeft, zijn de Canadese nationale parken het heel 2017 gratis toegankelijk!

Kennis maken met de Nationale parken van Canada

Canada heeft tientallen nationale parken. Normaal betaal je voor de toegang tot de nationale parken. Dat kost 67,70 dollar per persoon voor een jaarpas of 136,40 dollar voor een groepspas voor maximaal zeven personen. Maar nu is dat dus helemaal gratis. Het is de bedoeling dat daardoor meer mensen erop uit trekken in de Canadese nationale parken en zo kennis maken met de prachtige natuur van het land.

Gratis toegang voor jongeren

De gratis toegang tot de nationale parken van Canada is een idee van de Canadese premier Justin Trudeau. Na 1 januari 2018 blijft de toegang tot de parken gratis voor jongeren onder de achttien. Mensen die in Canada komen wonen krijgen het eerste jaar gratis toegang tot de parken.

Parkpas voor de Nationale parken van Canada

Voordat je de parken in gaat, moet je wel een parkpas hebben, maar die is het komende jaar gratis aan te vragen via de site van de Canadese Nationale parken. Wie in de parken wil kamperen of de auto wil parkeren, moet daar nog wel voor betalen. 

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden