Toekomst van bergtoerisme

De toekomst van bergtoerisme, hoe moet het verder?

Wat wordt de toekomst van het bergtoerisme? Over die vraag buigen afgevaardigden van toeristenbonden, politici en wetenschappers zich van twee tot vijf maart 2019 in Berchtesgaden. Het Duitse bergstadje is dan het toneel van de vierde Euro-Asian Mountain Tourism Conference van de VN-organisatie voor toerisme UNWTO.

Toekomst van toerisme in de bergen

Grote vraag is hoe het verder moet met het bergtoerisme. Het toerisme en daarmee vraag naar leuke bestemmingen en activiteiten groeit, maar de druk om de cultuur en natuur in de bergen te beschermen ook. Hoe moeten die twee tegenstrijdige belangen op elkaar afgestemd worden?

Verschillende onderwerpen

In een serie paneldiscussies hopen de deelnemers aan de conferentie een antwoord op die vraag te formuleren. Zo kan er een vorm van toerisme ontstaan waarbij zowel natuur, cultuur en economie zoveel mogelijk ruimte krijgen, hoopt de UNWTO. Op de agenda staan onderwerpen zoals duurzaamheid, natuur en cultuur, maar ook de nieuwe generatie bergsporters, die het steeds extremer wil komt aan bod.

Berchtesgaden

Berchtesgaden is een toepasselijke plek voor de conferentie. Al jaren is het Beierse plaatsje een geliefde bestemming voor toeristen, die afkomen op de natuur van het Nationaal Park Berchtesgadener land, de beruchte geschiedenis van het plaatsje, of voor alpine tochten naar bijvoorbeeld de top van de Watzmann.

Bron:

Future Mountain Tourism

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)