sneeuwdump Alpen

De winter is begonnen met heel veel sneeuw!

Sneeuw sneeuw en nog eens sneeuw! De winter is begonnen. Dit weekend trok er een neerslaggebied over de Alpen waar behoorlijk veel sneeuw uit viel. Goed nieuws voor vroege wintersporters!

Op sommige plekken viel een meter sneeuw en hier en daar komt daar nog heel wat sneeuw bij. Daarmee is de winter van 2018-2019 nu echt begonnen. Op veel skipistes wordt al naar hartenlust geskied. 

Ongemak

Het was een onstuimig weekend met veel wind en sneeuw. Dat leidde op een aantal plaatsen tot problemen. In het Hochzillertal liepen een aantal gondels van een gondelbaan door de wind vast op een paal. De gondelbaan was door de harde wind al gesloten voor het publiek, dus persoonlijke ongelukken deden zich niet voor, maar de schade was aanzienlijk.

Door de enorme hoeveelheden sneeuw is ook het lawinerisico groot. Op een aantal plekken geldt al stufe 4, op een schaal van 5. Groot risico dus. Dat betekent opletten voor wie buiten de skipistes op pad gaat. Wie niet over de juiste kennis en materialen beschikt, moet bij zulk hoog lawinegevaar niet zonder begeleiding buiten de piste op pad gaan. Dat is namelijk vragen om ongelukken en die hebben zich inmiddels –helaas- ook voorgedaan. Ga je op pad? Check dan altijd even de lawineberichten!

Mooie winterse plaatjes

Ongemakken die horen bij een onstuimige start van de winter in de bergen. Gelukkig De besneeuwde bergen leverden ook veel mooie plaatjes op. Eindelijk kunnen we weer genieten van echte winterse plaatjes!

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.