De Vernal Fall waterval in Yosemite Park

Derde lichaam toerist gevonden in Yosemite Park

De Vernal Fall waterval in Yosemite ParkRangers hebben in het Yosemite National Park in Amerika in korte tijd een weer een lichaam gevonden in de wilde Merced River. Waarschijnlijk is het een van de drie toeristen die deze zomer uitgleed en naar beneden viel bij de 96 meter hoge waterval Vernal Fall. De andere twee lichamen van dit ongeluk waren eerder al gevonden. 

Het ongeluk

Vorige week werd het lichaam van de 29-jarige man gevonden onder gigantische rotsen in de rivier. Het water in de rivier staat momenteel erg laag, vandaar dat de lichamen nu gevonden worden. 

Het eerste lichaam werd in augustus gevonden, enkele weken na de valpartij. Het drietal wilde poseren voor een foto en klom over een hekje bovenaan de waterval. Toen een van hen uitgleed op de natte rotsen, probeerden de andere twee haar te redden, maar tevergeefs. Alledrie vielen ze naar beneden en vele toeristen waren getuige. Waarschijnlijk zijn nu alle drie de lichamen weer gevonden. 

Yosemite NP

Helaas berichten we op Bergwijzer vaker over ongelukken in het Yosemite National Park. Het parkstaat bekend om zijn hoge watervallen en wilde rivieren. Bovendien kunnen de jaarlijks vier miljoen bezoekers er beren tegenkomen. Dit jaar stierven er al achttien mensen in het park, waarmee het het meest dodelijke park van de VS is. Sinds de oprichting van Yosemite in 1890 stierven al negenhonderd bezoekers. 

Bron: demorgen.be

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.