bergfilmfestival

Deze bergfilmfestivals komen naar de Benelux

De avonturen van andere berg(top)sporters mee beleven? Dat kan op één van de bergfilmfestivals die Nederland en België aandoen dit jaar. Geniet van de avonturenfilms, documentaires over sporters of van de prachtige natuur in de bioscoop. In 2016 doen meerdere bergfilmfestivals de Benelux aan. Een overzichtje:

Het Banff Mountain Filmfestival

Het Banff Mountain Filmfestival is één van de oudste bergfilmfestivals ter wereld. Vernoemd naar het Canadese dorpje Banff waar het filmfestival is ontstaan en nog steeds elk jaar plaatsvindt. Na afloop van het festival in Canada gaan de beste films van het festival op wereldtournee. In 2016 doet het  filmfestival ook de Benelux aan. In februari kun je in België en Luxemburg genieten, in mei komt het festival langs in Nederland.

Het Dutch Mountain Filmfestival (DMFF)

Het meest vlakke stukje van Europa heeft zijn eigen bergfilmfestival. Het internationale bergfilmfestival is een must voor arthouse filmfans, natuurliefhebbers en bergsporters. Het filmfestival heeft in 2016 niet alleen een internationaal karakter vanwege het grote aantal films van internationale filmmakers, het festival heeft ook een grensoverschrijdend tintje. Voor het eerst in zes jaar worden films getoond op locaties in Heerlen, Kerkrade, Vijlen en in het Duitse  Aken.

European Outdoor Filmfestival (EOFT)

Ieder jaar toert het EOFT door Europa. In meerdere landen kun je genieten van grootse buitensportfilms. In de zomer van 2016 vindt de outdoor-editie van het festival plaats. In de open lucht kun je dan van de films genieten. In het najaar kan dat nog eens, maar dan warm en droog in de bioscoop.

Mis jij een filmfestival op deze lijst? Laat het ons weten!

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?