bergfilmfestival

Deze bergfilmfestivals komen naar de Benelux

De avonturen van andere berg(top)sporters mee beleven? Dat kan op één van de bergfilmfestivals die Nederland en België aandoen dit jaar. Geniet van de avonturenfilms, documentaires over sporters of van de prachtige natuur in de bioscoop. In 2016 doen meerdere bergfilmfestivals de Benelux aan. Een overzichtje:

Het Banff Mountain Filmfestival

Het Banff Mountain Filmfestival is één van de oudste bergfilmfestivals ter wereld. Vernoemd naar het Canadese dorpje Banff waar het filmfestival is ontstaan en nog steeds elk jaar plaatsvindt. Na afloop van het festival in Canada gaan de beste films van het festival op wereldtournee. In 2016 doet het  filmfestival ook de Benelux aan. In februari kun je in België en Luxemburg genieten, in mei komt het festival langs in Nederland.

Het Dutch Mountain Filmfestival (DMFF)

Het meest vlakke stukje van Europa heeft zijn eigen bergfilmfestival. Het internationale bergfilmfestival is een must voor arthouse filmfans, natuurliefhebbers en bergsporters. Het filmfestival heeft in 2016 niet alleen een internationaal karakter vanwege het grote aantal films van internationale filmmakers, het festival heeft ook een grensoverschrijdend tintje. Voor het eerst in zes jaar worden films getoond op locaties in Heerlen, Kerkrade, Vijlen en in het Duitse  Aken.

European Outdoor Filmfestival (EOFT)

Ieder jaar toert het EOFT door Europa. In meerdere landen kun je genieten van grootse buitensportfilms. In de zomer van 2016 vindt de outdoor-editie van het festival plaats. In de open lucht kun je dan van de films genieten. In het najaar kan dat nog eens, maar dan warm en droog in de bioscoop.

Mis jij een filmfestival op deze lijst? Laat het ons weten!

Meer inspiratie

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!