Mont Blanc/ Mont Maudit in de Franse Alpen. Foto Ai@ce

Dodelijke lawine op de Mont Maudit in de Franse Alpen

Mont Blanc/ Mont Maudit in de Franse Alpen. Foto Ai@ceVanochtend vroeg kwamen minstens zes mensen om het leven door een lawine op de Mont Maudit, in de Franse Alpen. Acht mensen zijn gewond geraakt en nog minstens twee mensen zijn vermist.

Vanochtend rond 5 uur werden de alpinisten overvallen door de lawine. De klimmers bevonden zich waarschijnlijk op een populaire en drukke toegangsroute naar de top van de Mont Blanc. De Mont Maudit ligt in het Mont Blanc-massief en is 4464 meter hoog. De op twee na hoogste berg van het massief.

Het is nog niet bekend welke nationaliteit de bergbeklimmers hebben. Wel wordt er gezegd dat ze met touwen aan elkaar zaten. Om half 6 vanochtend sloeg een van de overlevenden alarm en de reddingsdiensten waren snel ter plaatse. De overlevenden zijn met helikopters naar het ziekenhuis gebracht.

UPDATE: Inmiddels is bekend dat er negen mensen zijn omgekomen; twee Zwitsers, twee Spanjaarden, drie Britten en twee Duitsers.

Een van de Britten was de beroemde bergbeklimmer Roger Payne (55 jaar). Een bergbeklimmer met veel alpinisme-ervaring. Het is nog niet duidelijk waarom hij de gevaren van deze beklimming niet goed kon inschatten.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling