Eerste twee uitgaven van bekende Rother wandelserie vertaald

De beroemde wandelgidsen van Europa, de Rother wandelgidsen, liggen vanaf vandaag ook in de Nederlandse winkels. Uitgeverij Elmar vertaalde de eerste twee uitgaven La Palma en Corsica. Tevens verschijnen dit voorjaar Madeira en Mallorca.

Elke Rother wandelgids bevat tussen de vijftig en zeventig wandelingen, zowel voor de beginnende als voor de gevorderde wandelaar. De wandelingen zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en informatieve hoogteprofielen.

Corsica
De Rother wandelgids Corsica telt maar liefst zeventig wandelingen. Corsica is een populaire vakantiebestemming vanwege het gunstige klimaat, de kilometer lange zandstranden, gezellige dorpjes, uitgestrekte wouden en kristalheldere meren en beken. Maar het zijn vooral de imposante berglandschappen die Corsica bij wandelaars populair maakt. De Rother wandelgids Corsica bevat een rijke keus aan wandelingen. Van eenvoudige strandwandelingen tot zwaardere hoogtetochten voor de gevorderde wandelaar.

La Palma
De Rother wandelgids La Palma bevat  63 wandelingen. La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden. Bovendien treft men nergens anders ter wereld zo veel verscheidenheid  in het landschap op zo’n klein oppervlak. Brede dalen, dennen- en laurierwouden, bananenplantages, ruige kloven, kraterlandschappen en watervallen wisselen elkaar af.  La Palma lijkt geschapen te zijn voor de wandelende natuurliefhebber die kan kiezen voor  avontuurlijke uitstapjes naar de wildste ravijnen, maar bijvoorbeeld ook voor de alles overtreffende Vulkaanroute.

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?